chtel bych vedet vas nazaor krere kodovani cestiny je pro veb nejlepsi
muj nazo je, ze kodovanini windows-1250 neni zrovna nelepsi
utf-8 - je doporucovany pro xml
jelikož poznámkový blok (notepad) zvládá jen windows-1250
je naprostá blbost to psat v něčem jiném (např ISO), když je to stejně fuk.
Miluju lidi, co si myslí, jak nejsou in, když mají kódování ISO a pak mají v textu rozsypaný čaj typu: véîÇËa...
Samozřejmě, že XML je trochu jiná věc..
kodovani je asi jedina nevyhoda na notepadu jako html editoru... , kterou ja vidim
> jelikož poznámkový blok (notepad) zvládá jen windows-1250
je naprostá blbost to psat v něčem jiném (např ISO), když je to stejně fuk.
nevim, jak se da z neschopnosti notepadu vyvozovat cosi o vhodnem kodovani...
a) drzte se prosim tematu o vhodnem kodovani pro web, podobny flameware uz se rozviji v diskuzi o vhodnem editoru
b) notepad od windows 200 vys umi ukladat soubory vedle nativniho kodovani os take jako utf-8 a snad i jako unicode
c) 2 sojkovec: to je vec nazoru...
jkt:sojkovec: to je vec nazoru...
prese neoje rec a proto mě zajima mineni ostatnichlidi
Já jen chci říct, že kdybych používal ISO, bylo by to pro mě pracnější a výsledný efekt by byl naprosto identický!
(na uživatele Linuxů, s prastarými browsery seru)
>Já jen chci říct, že kdybych používal ISO, bylo by to pro mě pracnější a výsledný efekt by byl naprosto identický!
no vysledek je snad vzdzy identicky
no zme skusenosti je toreni webu v iso nebo utf ci windows uplne stejne pracne....
>na uživatele Linuxů, s prastarými browsery seru
no fuj
ja stranky pacham prevazne v linuxu(testuji je taky ve vidlich) (linux je taky jedinej system kterej je schopen na moji masince behat stabilně po delsi dobu --pul roku bez prestavky wingle toho nejsou schopny obcas poadnou i dvakrad denne
Já mám XP a jsem v poho...
BTW: Až rozjedu na Linuxu všechny tyto programy:
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator
Adobe Acrobat
Corel Draw
Corel Photo-Paint
Macromedia Flash
Adobe InDesign
...začnu taky dělat stránky v Linuxu...
ja ma doma taky stroj z winglema ale ten nejede nonstop a jodou za cas musim hold wingle preinstalovat --- jedinej stroj kde nemam z winglema problem jemuj laptop tam ty mrchy zatim drzej
ale to odbíháme od puvodni otazky ktre kodovani je nej (in)