Pripojeni k internetu

Vzhledem k vyvoji cen a mych naroku na dial-up pripojeni jsem se zacal koukat po jinych moznostech pripojeni k internetu z domova ...

Mel by nekdo tip (pripadne jeste lepe zkusenost) s nejakym resenim a firmou? ... v zasade mi nejde o velky prenosy a rychlosti, ale o stale dostupne pripojeni s levnym provozem, vlastni IP. V zasade by nevadil ani vyssi zrizovaci poplatek (bezdrat?)

... tedy, jeste bych mel podotknout v lokalite Kladno :) ...

Radek
Já nevím, jestli je to dobrý nebo ne, ale poskytnu Ti info o tom, co používám já. Reklamu tomu dělat nechci, jelikož je nesnáším (protože nesnáším monopol), takže jen podám info bez hodnocení.

Používám kabelové připojení od UPC. Platím 1080 měsíčne a mám 128 Up a mylím 96 downstream. Maj i rychlejší. (třístovku up jen o fous dražší pro domácnosti). Zřizovací poplatek je trochu vyšší (záloha na modem atd - dohromady něco kolem 4 nebo 5 tisíc). Pevnou IP Ti zřídí za příplatek (myslím že 100 měsíčně za jednu). Objem dat je neomezený a neplatíš za přenesená data nic dalšího. Celkem je to stabilní (i když teď mi to občas nechce spojit, ale bojím se, že za to můžeou Wokna). Musím říct, že byť telefonní poplatek jsem měl do 1000 tak tohle je naprostá pohoda a člověk přestane rozlišovat, kdy je připojenej a kdy ne a inetový aplikace používá jako kdyby je měl na disku a ... no prostě zvyk jsem rychle :-)

Čet jsem někde přehled těchto společností a musím říct, že UPC nevyšel na tom špatně, jelikož jako jeden z mála nechce platit za data.
http://www.upc.cz/internet/nabceny/nabceny.htm

Kladno a UPC nejdou ale jaksi dohromady a asi urcite nikdy nepujdou... jinak 4az5 tisic prece neni nijak prehnany zrizovaci poplatek (spis bych rekl, ze je to jeden z nizsich / ty to definujes jako vyssi?)

o kladne nemam ale zadne informace (je to jaksi mimo), mozna http://www.dps.cz/ ma nejakou nabidku bezdratu (asi zrovna ale ne nejlevnejsi), ale to uz urcite zjistovals sam.
mozna se jeste porozhlednout na http://www.lupa.cz/poskytovatele/index.php3

m.s.
Já spuhlasím s endrewm, je to dle mně nejlepší řešení pro domonácnosti...
Jinak pochybuji že v kladně se najde něco levného... přestěhuj se do prahy či brna...:-))).
Diky Lukasiku za konstruktivni pripominku ... ale obavam se, ze stehovani a najem v Praze by me vysel podstatne draz ;~) ... nebo ... ze bych se nastehoval k tobe ??? ... rekni, mozna bych ti za to venoval i toho hamburgera s hranolkama :o)

Pokud jde o UPC ... kabelovka na Kladne na tom neni zas tak spatne a dokonce kamarad kamarada ... dle agentury JPP uz tohle pripojeni k netu u nas ma ... ale je to jen ze znamosti, ze jeho tatik tam dela ... jinak (take neoverene) se o tom uvazuje, ale nejspis je to ve hvezdach.

Co jsem zatim koukal na nabidky bezdratu, tak mi prijde, ze jsou spis smerovany na firmi nez na domaci pouziti (tomu odpovidaji nejden moznosti, ale bohuzel i ceny) ... ale pokracuji v hledani reseni :o) ... nejspis by schudny bylo, kdyby se mi podarilo ziskat vic lidi v baraku.

Tohle moje badani odstartoval inzerat v novinach na pripojeni k internetu 64kb za 15kc/hodinu ... se zrizovacim poplatkem 3.300 ... ale bohuzel o ty firme a tomhle jejim reseni se mi zatim moc informaci zjistit nepodarilo. (http://www.peret.cz/)

Jo a diky Martine za ty dva tipy ... pridavam si je do seznamu :o)

Radek
to Andrew
>>i když teď mi to občas nechce spojit, ale bojím se, že za to můžeou Wokna
ja sice nepozivam mistral (UPC) . moje pevne pripojeni ale taky obcas spadne. Co jsem se tak dival proc to pada tak jsem zistil ze to bude nejaka Billgeatshovinma protoze kdyz beim pod linuxama tak mi to negreblo ani jedou zato pod win se to cas od casu nenajde proxy nebo dns
jo kdy by to byla chyba poskytovatele tak by to nechodilo ani pod L
jo, jo ... Billovina, Billovina :o) ... ja pouzivam dial-up (volny, quick, tiscali) a taky sem tam od casu se to chova prapodivne a vetsinou pomuze ten stroj otocit :o)

Radek
Ad Wokna: No dneska tu byli od UPC, aby mi trochu pustili vic šťávy do zesilovače signálu, neboť jelkož se připojuju od nás z baráku sám, tak mě dost zanedbávali. Woknama to nebylo (jak jsem si posléze uvědomil), jelikož ten modem se má inicializovat i při vypnutým počítači, zcela nezávisle, což neudělal.

Ad zřizovací poplatek: Psal jsem že je vysokej z jednoho důvodu. To co totiž zřizovali bylo, že mi natáhli z obýváku do jinýho pokoje deset metrú lepšího koaxu. Vše ostatní jsme tam měli standardně kvůli televizi. Ale jo, jinak je to vpoho. Jak jsem řek - UPC nemám rád, ale tohle je dobrý.

Ad připojení směřované na firmy: Můžeš se zkusit domluvit s někým od vás z baráku, koupit nějakej starej krám (myslím počítač), kterej hodíte do ledničky do sklepa :-), hodit na to proxynu a udělat si menší síť se sdíleným připojením, třeba bezdrátovým. U nás v baráku jsem měsíc před zavedením kabelu od UPC našel inzerát o skvělým připojení na net s lokální sítí. Brzy mi došlo, že nějakej chytrák se chtěl napakovat na připojení od UPC a rozdělit to mezi lidi.

Ad Linux: Musím říct, že to pod ním to pře kabel běhalo žůžo a pro instalci jsem nemusel hnout ani prstem, zato před tím softmodem jsem prostě nerozchodil (ale zas tak jsem se nesnažil :-))
Slyšel jsem o připojení radiem! Prý není moc špatný! Kamarád si ho bude pořizovat, tak pak tě informuju blíž!
Diky Tomasi, kazdy info se mi hodi, ikdy zatim jsem od podobnych planu upustil a najel jsem na telefonni sporo-rezim :o) ... jeste ze mam tu skolu, kde je net zdarma a ZIPku :)))

Radek
myslim, ze v prosincovym chipu ma bejt nejakej prehled (my, co mame v praze knihovnu, tak nas ani tak netrapi cena toho casaku:-) )

:-( u nas mistral (upc) nebeha, konci o par ulic nad nama :-(((
jtk: natahni prodluzku od sousedu :))))
myslim, ze ten par set metru dlouhej kus koaxu by me i s kopanim prisel vo neco malo draz nez mikrovlny :-)
RCN asi do Kladna nevede.
Doporučuju vám natáhnout si optický kabel rovnou k providerovi.
Tohle je nabidka vic nez lakava, ale obavam se, ze ikdyz sezenu levne kopace, tak vysledna cena nebude prijatelna :o)

Radek
Ale rychlost bude přijatelná více než dost. Spíše Vás bude zpomalovat rychlost disku, než rychlost připojení ;-)
To jo, ale obavam se, ze bych pak musel v praci stravit tolik casu, ze by se mi ani nevyplatilo iternet tahat domu :o)

Radek
To je taky možnost.
a nebo ukecej fbi ze budes spolupracovat na odhalovani 'internetove kriminality' a oni ti natahnou linku az do postele :-)

(a nebo taky ne, no...)
Spíš ne.
no lokalita Kladno to je problem kdyby Brno nebo Praha tak mistral za 1080 za měsíc je to 128kb/s a zádný omezení ale neboj určit za chvíli bude i v Kladně ( to je ale díra) !!