Mám takový problém. Zkouším si svoje webovky předtím, než si koupím vlastní doménu na WZ. Ale nefungují mi tam moje hodiny, které jsou v javascriptu. Ale jinak když ty stránky spustím v pc, tak fungují. Nevíte někdo proč?
Nevím. Putovní WZ věštecká koule je teď právě u někoho jiného. Musíš počkat až si to přečte on.
Pokud v PC funguji a jinde ne, mozna to bude tim, ze treba prohlizece v mobilech, PDA nebo televizich javascript nepodporuji.
Pokud jde obecne o hodiny na strankach, tak si uvedom jednu vec: hodiny ma na monitoru (vetsinou na hlavnim ci jinem panelu) 99% uzivatelu minimalne jedny, 70% uzivatelu od pocitace vidi na dalsi (budik, nastenne hodiny, naramkove hodinky...). Proto je NAPROSTO ZBYTECNE umistovat aktualni cas na webovou stranku. A mit to tam jenom proto, aby to tam bylo, ... nebudme lamy.
Souhlas. Začátečníci si často myslí že umístěním supr efektů jako jsou hodiny či nesmyslné ankety dají na jevo že to umí, že nejsou žádné béčka. Každý zkušenější uživatel internetu si ovšem o takových lidech myslí pravý opak a to právě kvůli těm hodinám/anketě/jezdícímu textu atd.
Nekdo to tady na foru nazval docela trefnym nazvem: blikajici zacatky. Ja jsem kazdopadne zastancem toho, ze co na webu nemusi byt, to at tam neni. Takze hodiny pryc, blikatka a jezditka pryc, nechutne zdobene pismo pryc... atd. Stejny nazor mam na JavaScript. Pokud nejde o e-shop a jine internetove aplikace, melo by se JS pouzivat co mozna nejmene, nejlepe zadny. Vypnuti JavaScriptu by hlavne nemelo mi na obsluhu stranky zadny vliv (JS vyskakujici okna, only-JS menu atd.)
Nesouhlasím že by vypnutí JS nemělo mít na *obsluhu* stránky žádný vliv. Možná ale (asi jo) jsi to myslel trochu jinak než tu větu chápu já.
Podle mě by vypnutí JS nemělo mít žádný vliv na funkčnost stránky, to znamená že s JS nebo bez JS, pořád by měl uživatel být shopen dosáhnout stejného výsledku.
Použít JS pro usnadnění cesty k tomu výsledku (metodami které bez client-side skriptu nejdou docílit) podle mě vůbec na škodu není - a je tu řeč o *obsluze* stránky.
JS hodiny umístěné někde na stránce ovšem nic takového nezajišťují.
To všem neznamená, že bychom neměli fajfymu pomoc najít chybu! Pokud zjistí co dělá špatně, může se mu to hodit v budoucnu i ve smysluplnějším využití JS. Zde ovšem musím znovu odkázat na mou první reakci na fajfyho otázku.
ano, myslel jsem to, jak rikas. ne obsluhu, ale funkcnost. Jen jsem se spatne vyjadril. Obcas to je docela problem, aby s vypnutym JS se dalo na strance orientovat. Postup by imho mel byt takovy, ze napred se kompletne udela web .bez. javascriptu, udela se tak, aby ovladani bylo co nejvice intuitivni a jednoduche v ramci moznosti. Pak se na to prida vrstva JavaScriptu, ktera ovladani jeste vice zprijemni.
K problemu s JS hodinami: kdyz si stranku nactu ja, hodiny funguji bez problemu. Ted koukam, ze fungovaly, protoze uz tam nejsou.
Všem moc děkuju. Teďka už koukám na tvoření stránek z jiného pohledu, uvědomil jsem si, že mít tam co nejvíc vymožeností není OK. Základ správnýho webu je funkčnost a obsah (a nějaký menší design). Takže se už těma zkurvenýma hodinama zabejvat nebudu. Seru na ně. Ale stejně by mě zajímalo proč když ty stránky spouštim z PC mi jdou a když z webu, tak ne.
To, ze nefungujou hodiny na serveru a na lokalu ano, nebude to tim, ze na v souboru hlavni.html je uvedno toto:
<script src="scripty\datum.js"></script>
a melo by asi spravne byt
<script src="scripty/datum.js"></script>
tzn. chyba je pravdepodobne ve zpetnem lomitku, kdy Windows zpracuji obe varianty / i \, kdezto server pozaduje pouze /
o vhodnosti pouziti uz bylo psano vyse...
Ota: to nezalezi na serveru ale na prohlizeci. ie prevadi \ na /, takze se to pak najde. ostatni prohlizece to normalne nedelaji. navic se serverem to nema nic spolecnyho, i kdyby na nem bezely win, tak se musi pouzivat /, podle specifikace url.
Záleží to aj na serveri - inak sa chová IIS a inak Apache.
aha. Tak ti moc děkuju Oto. To byl ten problém. Tím pádem je všechno OK. Díki moc všem
no je to jenom moje imho. s iis nemam zkusenosti, ale kdyz \ umi ie, tak iis asi taky. podle me se jako oddelovac adresaru v url pouziva / , tak je to proste dany. ale rfc jsem nestudoval...
AFAIK: jako oddelovac v URL se pouziva jen "/". Internet Explorer to akorat dokaze automaticky opravit z "\" (pro pripad, ze Windows nekoho tak uchvati...).