CSS

Chtěl bych si to na stránkách všechno zjednodušit a měl jsem v plánu něco pomocí css. Pokusím se to vysvětlit co nejjednodušeji:

Chtěl bych si v externím stylopisu nastavit, aby když do divu dám class="podbarveni1", tak aby se mi 1. řádek podbarvil třeba modře, druhý třeba zeleně, třetí zase modře atd..

barvy řádků by se v tom divu střídaly

modré podbarvení
zelené podbarvení
modré podbarvení
zelené podbarvení
...
Jde to udělat pomocí css?

Díky a snad jste mě pochopili :)
leda snad ze bys dal na pozadi toho divu obrazek siroky 1 pixel a vysoky 3 radky a nechal ho opakovat. problem je, ze se pri zmene velikosti pisma rozjede.
nebo bys musel treba modre radky uzavrit treba do spanu, divu nastavit zeleny pozadi a tem spanum modry. problem je, ze delka radku nejde dost dobre urcit
<HTML>Tonik, to máš ještě dobrý, já sice dotaz také pochopil, ale nepochopil jsem jeho význam, natož nějaký praktický smysl... :|</HTML>
No praktický využití je, pro lepší orientaci mezi řádky. Jeden by byl třeba světle šedý a druhý tmavě šedý.
to se prakticky používá v tabulkách, ale pokud jde o řádek obecně tak je to problém.Pokud by šlo o údaje v tabulce tak to není problém
jo, v tabulce. a tam to jde udelat. ale v normalnim textu?
jak psal nípal, kromě tabulky a seznamu to asi nemá praktické uplatnění
nechapu, jak by se tim zlepsila orientace v textu, dost blbe by se to cetlo. Pro lepsi citelnost se doporucuje (u tisteneho textu) pouzit patkove pismo. Mozna to funguje i na webu.
marek: prave ze na monitoru se lip cte bezpatkovy. a je dobry dat vetsi line-height (tak 1.2em) a letter-spacing:1px