Chci si udělat pěkné stránky :-)

Chtěl by jsem si udělat nějaký pěkný stránky, ale nevím jaký programi k tomu potřebuji...Jaké byste mi doporučili?Na grafiku atd...Dík
GIMP, Dreamweaver, Firefox..
GIMP -- na obrazky
Dreamweaver -- na psani kodu
Firefox -- na prohlizeni JakPsatWeb.cz
Photoshop, PSPad, [FireFox, IE, Opera]
Photshop -- na obrazky
PSPad -- na psani kodu
[FireFox, IE, Opera] -- na prohlizeni jakpsatweb.cz, na testovaní stránek
Photoshop je pro amatéra neúnosně drahý (zajímavé kolik lidí tady pro své amatérské výtvory potřebuje profesionální program za tvrdé peníze, když stejnou službu odvedou i shareware či freeware).

takže má verze je
(PaintShopPro | Gimp), PSPad, [IE, (Firefox | Opera)]

Pspad na kód
PSP nebo GIMP (nebo lib. shareware či freeware) na grafiku
IE a jeden z dvojice FX/Opera na kontrolu kódu. Všechny tři nejsou až tak nutně potřeba, pokud stránka není rozhozená v FX, nebude pravděpodobně ani v Opeře a naopak. IE je ale nutnost.
Kde si můžu stáhnout Dreamweaver ?
bacha. Dreamweaver neni free.. 30ti denni verzi si muzes stahnout na macromedia.(com|cz)...jinak jde pouzit i jako WYSIVYG(jako FrontPage, akorat pak ma lepsi kod, validni xHTML)
Grafika: GIMP; MSPaint a IrfanView na jednoduche rychle operace
Kod: PSPad (vsechny druhy kodu), TopStyle (pro CSS)
Prohlizece: Opera 9 TP2, IE7b2 kvuli doladovani, FF1.5 pro kontrolu
úplně nejlepší je nastudovat HTML a následně CSS a pak už to půjde samo. I ve Frontpagi lze udělat hezkou stránku, ale přeci jenom, když si ten kód člověk napíše od píky sám, je to lepší pocit :-).

takže www.jakpsatweb.cz jasná volba, všechny možné programy již byly jmenovány.
Mimochodem co já vím tak i ve Frontpage je možné psát kód ručně, takže koneckonců se dá i FP doporučit :)
heh.. a viděls to zvýrazňování syntaxí perfektní? :) .. buď je všechno tmavě modrý a nebo světle modrý.. ;)
Pořád lepší než ten kolika lidmi to nebe vychvalovaný Notepad.
Když to tak vezmu, tak de facto je lepší FP než Notepad. Nevím nakolik špatně funguje zvýrazňování syntaxe ve FP, ale určitě funguje lépe než v Notepadu a co se týká funkcí jako číslování řádků, pokročilejší hledání a nahrazení atd, bude na tom FP určitě lépe (kdokoliv je na tom v tomhle ohledu lépe než Notepad).
ale je tam malej cenovej nepomer..
notepad/frontpage..
>Když to tak vezmu, tak de facto je lepší FP než Notepad
Proto jsem si nahradil klasickej Notepad Notepadem2, ten syntaxi zvyraznuje. Jo a nedavno jsem si vsimnul, ze si u Notepadu muzes pri ukladani vybrat charset. LOL
just-paja - no to samozřejmě, bez pochyb :)
(Ale když někdo může pro výrobu žlutého obdélníku s červenou výplní používat Photoshop, proč by si nemohl dovolit i FP na psaní kódu že ;)
tom: mam pocit ze FP pri ulozeni souboru vzdycky prida meta tagy s jeho bordelem. A staci omylem udelat carku v grafickym okne a predela si kod podle sebe
Koukni na www.weby-tvorba.ic.cz