2 just paja: jooo to je prauda...
ále už je to normální.. nevim čim to..
ale porád se ti obsah ne a ne vejít do graficky určenýho obsahu... tj, porád někam přelejzá apod. taky to vypadá, jako by jeho kus překrejvalo i menu.
jinak se ti grafika na stranách opakuje.. prostě začíná jakoby znova.
jinak stránka pěkná..,,, jenom zvětšit odkazy v menu, popř. nějak zvýraznit, protože bez hoveru se nedaj skoro přečíst.
aleee teď když na to koukám... máš to strašně nešikovně dělaný. pevná grafika na vejšku nenji dobrej nápad.. co až tam budeš chtít dát něco většiho (obsahově)? hm? tak budeš muset předělat celou grafiku.. a celá stránka absolutně pozicovaná... chmchmchm.. to nenji dobrej nápad =/ ... přitom v tvym případě by to šlo zrovna tak (relativně) lehce...
jinak co do obsahu... jenom bych měl drobné výhrady ke skriptům -> je tu sice věc, že takové vcelku neužitečné, programátorsky nejjednoduší javascripty člověk najde skoro všude.. ale budiš,,, pak bych měl jednu poznámku k ukázce metody alert -> mohl bys ten řádek ukončit středníkem... ne že v tomto případně by to bylo nutné, ale je to prasárna. navíc, např. PHP todle nedovolí, takže už z principu..
ještě jedna poznámka:
>Na www.webzdarma.cz je dosti používané fórum o tvorbě www stránek. Také webzdarma.cz poskytuje webhosting zdarma.
- mě todle příde jako dost nepřesný. webzdarma.cz je webhosting zdarma nikoliv forum.. a jako jeho doplněk je forum...
jinak k akronymům:
možná bys mohl úvést i další významy resp. jejich další podoby -> tj. např že
LOL je laughing out loud a taky (méně častěji) lot of laugh.
jinak pokud chceš další akronymy tak tady:
http://tonik.webz.cz/?ukaz=zkratky
- najdeš jich tam mnohem víc...
možná bys ještě mohl uvést moji oblíbenou a mnohem rychlejší metodu, co daný akronym znamená.. na googlu napsat jenom define: zkratka ....
jinak pohoda, myslim, že když ještě upravíš kódovou stránku a přidáš hodně co do obsahu,,, uděláš stránky kerý co do obsahu docela zatim chyběj...
btw. docela vyčerpávající =D
Když nastavim relativní pozici, tak se mi sránky rozhoděj iv IE.
Už nevym co s tim.
Obrázky jsem převedl do jiného formátu a trochu změnil css soubor
V FF je to porad stejne...
2 Rellik: to nenji pravda, odkazy v menu jsou ještě menším písmem ;-)
Nijak jsem se v tom příliš nedloubal, ale mám pocit, že pro pozádí nemáš zakázaný tapetování, tedy no-repeat pro background
že by se proto to pozadí opakovalo?
Tak jsem nastavil no-repeat
no-repeat a ne repeat jak si napsal
a můžeš ho dát jako parametr k tomu background-image
Tak jsem to opravyl, co teď jak to vypadá.
mno vypadá to líp, už to ve FF není rozházený, jen to písmo ještě, menu není podbarvený až dolu, ale jen po poslední odkaz a kolem celý tý stínovanýho okraje stránky je ještě světlejší pruh
už to vypadá dobře (graficky) ,,, jenom ti porád menu překrejvá obsah... -> u obsahu si dej menší šířku (pokud ho počítáš zleva, jako že asi jo.) .. a pak zvětši písmo v menu. (tak na 15px)...
pak ještě předělej celou strukturu stránek (a vynech pokudmožno absolutní pozicování -> to se používá AFAIK jedině u menu (js, hover)) pak ještě udělej něco s obsahem a bude to good ;-)
Tak jsem zvětšil velikost textu u menu.
Jakou mám teda nastavit pozici (relativní nebu jinou)
Jeste by to menu chtelo zuzit v pravo presahuje asi o 5px a proc je to cele tak vysoke kdyz je osahove zaplnena priblizne polovina?
Polovina je možná zaplněná v jiných prohlížečích než v IE, menu zkrátím.
nebo zruš u menu barvu pozadí
zrušil jsem barvu pozadí, doufám že už to bude OK.
myslel jsem spíš tohle:
div#menu a:link {
background-color: #36586c;
}
div#menu a:visited {
background-color: #36586c;
}
Tak jsem to dal prič, co teď.
nepouzivej ve stylu u velikosti pisma napr xx-small. Kazdy prohlizec to zobrazi uplne jinak. Pouzivej velikost v px napr: font-size: 12px; ;) Jinak pozadi tam mas porad a text obsahu ti zaleza "pod" menu odsad ho zprava.