muj posledni prispevek ciste navazoval na ten predchozi. Tvoji odpoved jsem si precetl az ted.
No, obcas mam pocit, jako kdyz HTML srovnavas s normalnim neznackovanym textovym souborem. Proste jako bys nedokazal pochopit, ze proto tady nejaky pravidla pro psani HTML jsou, aby je lidi dodrzovali. Protoze jinak to vazne nema cenu, kdyby si kazdej delal co chce. S pristupem "je to moc tezke" bych poradil: mate moznost psat obycejne text/plain soubory. Informativni hodnota muze byt naprosto stejna a tezke to neni.Jestli chcete, aby to nejak vypadalo, musite se trosku snazit.
Teď jsem řekl větu, která by mohla vyznít trochu nešikovně:
>Je to zbytečně těžké a zároveň to nepřinese nic zásadně lepšího.
Tak to má být správně.
>Abych to nejak zakoncil: nebyl jsem to ja, kdo navrhoval ucit lidi XHTML
Ano, škoda, že Thelvyn přestal reagovat. Teď už to nemá smysl, tohle už je mé P.S. ;-)
>Proste jako bys nedokazal pochopit, ze proto tady nejaky pravidla pro psani HTML jsou, aby je lidi dodrzovali
Však v HTML jsou naprosto jasná pravidla, které když se dodrží, stránka se zobrazí. Přepíšu-li ji do XHTML, vůbec nic se v prohlížeči nezmění (může se tak maximálně přepnout vykreslovací režim, jiná změna prakticky nemůže nastat). Mně zase přijde, že HTML je u tebe podřadný značkovací jazyk, takže s těmi pocity na tom asi budeme stejně ;-).
>Mně zase přijde, že HTML je u tebe podřadný značkovací jazyk, takže s těmi pocity na tom asi budeme stejně ;-).
Proboha, nechci, aby to tak vyznelo, pro me HTML neni zadny podradny jazyk. Ja se nesnazim rikat, ze je HTML spatne. Ja rikam, ze pro me je z jistych duvodu XHTML lepsi.Nekdo ty duvody brat nemusi, to je mi jedno. Pokud jde o transitional formy, na ty mam specialni nazor, ktery jsem jiz prezentoval.Ale fakt: ja nikomu sve nazory nenutim. Nerikam nikomu, at pise v XHTML a vykasle se na HTML. Na druhou stranu, jakmile se zminim o XHTML a o tom, ze si myslim, ze je lepsi, hned se najde nekdo, kdo me presvedcuje o opaku.Proc?
donny:
>Na druhou stranu, jakmile se zminim o XHTML a o tom, ze si myslim, ze je lepsi, hned se najde nekdo, kdo me presvedcuje o opaku.Proc?
Já původně reagoval na Thelvynova silná slova, nemusel jsi se přidávat ;-). Pokud někdo řekne, že začátečníka nejlépe učit od XHTML1.1, ozvu se znova. Navíc - řekneš-li ty svůj názor, mohu ho říct i já, od toho je diskuse ;-).
jj dyt ja ti nic nezazlivam. Jen nevidim problem v tom, proc neucit XHTML1.1. Nebudu vyvolavat dalsi lavinu,takze reknu: muze se to zdat tezsi nez jine moznosti,ale od toho je tu ta moznost vyberu.Nikde neni psano, ze se to musi ucit lide, kteri nikdy HTML nevideli.Chapes me?
donny:
>Nikde neni psano, ze se to musi ucit lide, kteri nikdy HTML nevideli.Chapes me?
Chápu, částečně souhlasím, částečně nesouhlasím, ale už zase zabíháme do flamu, je na čase to ukončit jednou pro vždy.
Adios :-)
jj za chvilku budou davat Cervenyho Trpaslika, tak uz stejne zmizim... konecne to po dlouhy dobe uvidim zase v nejaky obstojny kvalite....
chcem sa opytat ze preco treba tolko programov na web stranku? Ze ci netreba len jeden, lebo to sa len preto pytam lebo som si aj stiahol tie programy co su na www.firstpage.wz.cz na ktoru su odkazy ale dva mi nejde nainstalovat tak len preto. Tak ci je nie jeden co to ma vsetko v sebe. Ja napr mam HTML builder XP
Jak uz sem ti psal na mejl.. Soubory na mem webu funguji... Jinak se daji najit na www.slunecnice.cz Veci je tam tolik proto, ze neuznavam programy co delaji praci za nekoho kdo s nema pracuje... a ve vysledku stejne polovina veci po nahrani na web nefunguje...
NO TAK IDEM TO SKUSIT ESTE RAZ STIAHNUT A UVIDIM. inak zatial ta stranka je dobra idem podla nej robit, lebo ja som robil iba s ramamy a teraz idem to ako to tam robis
ja sem to zkousel i instalovat a bez problemu... Skus toto:
http://www.slunecnice.cz/product/IW-FTPort-Client/SWeb/
a:
http://www.slunecnice.cz/product/TopStyle/
JO este bych neco nasel - je to sice nadstandart, ale asi bych tam soupnul vlastni .htacess (nevim jak tobe, ale me se ta stranka 404 od WZ moc nelibi ;o)
Hnus look at www.osmoweb.wz.cz !
osmoweb: delas si reklamu?
Nesnasim paka co na vsechny prispevky umistuji odkaz na sve stranky jen aby si zvysili sledovanost. ja osobne na takove stranky nekoukam a nedoporucuju to nikomu. Pac ty stranky vetsinou stoji za h*vno a nikdo se na ne nediva proto takovymto spusobem si chce zvisit statistiku... LOL
Omlouvam se pokud to melo jiny umysl. Ale byl sem nakvaseny z diskuze na jaknaweb.com kde chtel nekdo kritiku a kdyz meli vsichni neco proti tak vsem zacal pomalu nadavat... Jinak jestli to melo jiny umysl, bylo by dobre ho priste pripsat... ;)
No uz mi to teraz vsetko ide tak neviem kde bola ta chyba.
inak teraz ked to mam nainstalovane uz vsetko tak som si spustil ten FTP client a stlacil to F 10 ale teraz neviem ci mam to vsetko iste popisat ako je to na tvojej stranke, lebo ja tam mam ine udaje
Heslo>anymous je tvoje heslo krere mas na pristup na WZ
Anonymlni konto tvoje je: kermaschek.wz.cz
jinak je to tam videt na obrazcich a je to tam popsane...