... že tady v tom fóru přibývá poslední dobou neskutečně mnoho lam?
já jsem tu den nebyl a je tu přes celou stránku novejch témat....
je to tu takový živý najednou... ale to sou samý dotazy typu: "nejdou mi obrázky" nebo "POMOOOC! nevim jak dělat stránky" apod.
asi ježíšek nadělil počítače a internet ;)
Víš každý se to musí naučit ,nikdo moudry z neba nespadl
jj, ber to tak, ze se objevila nadejna generace, ktera ma pouze krusne zacatky. treba nas za par let budou ucit oni...
rozbalujou ty darky, za chvili zjisti kde je zasuvka a zejtra najdou RJ45 k internetu a pak neco uvidis
Připojení na Internet jako dárek pod stromek. To neznáte?
2 Acro >>> to já vim,,, ale když se 5 lidí ptá na to samý a někteří si ani nezaloží vlastní thread... nvm, n,,,, ...
2 Spook >>> dost možná...
2 Nípal >>> já tedy ne... ale myslim si že to je asi dost častý...
Co čekáte... provideři si nelámou hlavu s poučením zákazníků. Já bejt provider, tak výslovně každého nového zákazníka upozorním, jak se má na internetu chovat. Jako třeba nespamovat, nekrást, neklást blbé dotazy, hledat a číst.
ale je to docela sranda. Rano vstanu, sednu si na chvili k pocitaci, jdu na wz forum, odpovim na par prispevku a ono uz je zase ctyry rano a jdu spat... a na kompu mam rozdelanej web, kterej ceka asi na to, az se vsechny lamy naucej se svejma problemama vyporadavat samy a nebudou se ptat na kazdou kravinu, kdyz ani poradne nevedej, jak funguje pocitac a co je to soubor a kde ze ma tu priponu.
já bych navrhl totální ignoraci všech, kerejm se nezobrazujou obrázky,,, z podpory to vůbec nepochopili a prostě prosíííí o pomoc :D
ste blbej ...."
chytraci "
a hele, potrefena husa...
2polovnicto:
> ste blbej
- už jenom to svědčí o tom, že nejsi v pořádku,,, můžu ti doporučit neurologii nebo psychiatra? já znám hodně lékařů... nebo nějakýho logopeda či učitele češtiny?
Marcus Flintus Chtel bych videt tebe na zacatku cdo si delal urcite si nybyl o moc lepsi Vys pro to tady to forum je aby se lidi ptali
Ano, vsak to mame uz vyreseny, jen at se ptaj. Ale to ma taky svoje pravidla. Nekomu to prijde neuveritelny, ale i *Internet* ma sva pravidla. Sice nejsou nijak vymahatelna a podobne, ale jsou tady a mela by se dodrzovat. Jsou zde totiz i veci, ktere vubec nesouviseji s tim, jestli clovek umi tohle ci tamto. Myslite, ze me bavi resit neustale ty same problemy? Mozna bych i dokazal pochopit, ze clovek neco nevi a nedokaze si najit odpoved. Ale kdyz najde odpoved, ktera je psana pro cloveka s jeho znalostmi (v dane problematice) a nepochopi ji... a jeste ke vsemu nedokaze ani napsat, co na tom nechape, asi bude chyba nekde jinde a mela by se resit nejak jinak. Ne na diskuznim foru "vy se ptate, my odpovidame". Vite, uz zacinam chapat technickou podporu Microsoftu, kteri odpovidaji stylem: "Vam nejde pocitac? A mate ho zapojeny v zasuvce?"...
http://stare.cz/otazky/
Podle me je tu spousta lidi, kteri si mysli, ze delat stranky je tak snadne, jako psat dokument ve Wordu. Uvedomte si, ze jste vedle. Ze i takova vec, jako HTML, vyzaduje urcite (alespon zakladni) znalosti a chapani. Taky si uvedomte, ze to vas nikdo jen tak nenauci (pokud nestudujete informatiku, nebo si to nezaplatite), to musite zvladnout sami. Na to tu máte různé tutorialy, treba jakpsatweb.cz, kde se tvorba webovych stranek popsana v zakladech a od uplneho pocatku. Pokud se tyto zaklady naucite, nemuzete nikdy pokladat otazky typu "odkaz smeruje na soubor na mym pociaci, jak ho mam nasmerovat na server." Pokud ale nejste schopni se tyto zaklady naucit, tak bud se nesnazite, nebo HTML neni pro vas.
http://www.kosek.cz/clanky/html/index.html
Ja bych mozna udelal este jedno téma - jak je HTML, PHP, MIMO TÉMA... Tak bych tam dal - jsem nováček, nebo něco podobnýho, ať to nepíšou (nepíu ;-) pořád sem, protože, když chce někdo poradit s něčim těžšim, tak mu většinou nikdo neodpoví, protože tu jsou milióny jinejch otrázek typu - jak vytvořit index, nejde mi index, proč nejdou odkazy atp.
otatazkou je, kdo by mel nervy chodit do tematu pro lamy, kdyz by ho porad bombardovali stejnymi dotazy. pok by tam zacatecnici prestali psat(jestli by vubec nekdy zacali:-)) a vse by bylo pri starem. akorat by tady bylo jedno zbytecne tema navic. imho postacuje HTML.
mozna by to fakt chtelo, udelat nejakou stranku, kde by bylo vse popsane i pro pomalejsi zacatecniky(aby si mohly stahnout ukazkovy index.html atd;-) ) protoze jak to vypada, tak jpw je napsanej asi moc slozite
ale kdo ma no to cas:-(
a vy si myslite, ze by to cetli?
ohledně tý nový diskuze -> já myslim, že by tam snad nikdo nechodil,,,, protože většina lidí tim že tu něco řeší, tak se chce poznat něco co nezná a ne tady odpovídat na zobrazování obrázků.
2Houmles:
> Chtel bych videt tebe na zacatku cdo si delal urcite si nybyl o moc lepsi
- možná se budeš divit, ale já svý první thready začal zakládat, když jsem začal dělat CSS layout,,,, nikdy jsem neměl takový otázky, jaký sou tu teď (ale dost je to proto, že sem porádně o fóru nevěděl ;)
- jinak neřikám že je to špatně,,, fórum je o řešení problémů,,, ale když se na stejnou stupidní věc zeptá deset lidí a k tomu ještě někteří typu polovnictvo.xf.cz vícekrát,, tak to už přestává plnit účel... a to mě na tom štve :-/
Souhlas.
Od jisté doby si fórum pročtu tak jednou za měsíc. Skutečně zajímavých dotazů najde člověk málo.
Docela mě zaráží, jak chtějí stránky dělat lidé, kteří ani nevědí, co je to ftp. Jak jim pak vysvětlit, že modré E není internet a že by měli ladit stránky na víc prohlížečů? A nějaký standard? Doctype, css? Možná, že by se wz mohlo dohodnout s nějakým blogovacím portálem... třeba by se po půl roce třetina lidí vrátila.
Špatná není ani myšlenka, že by měl mít každý k pc povinně aspoň jednoho administrátora (fakt nemyslím uživatelský účet s tímhle názvem nebo oprávněním). Tak by se člověk zeptal první instance, svého admina. Případně svého ISP... otázkou je, kdo by to platil.
Jediné, co by ale fakt mohlo fungovat, že by se zkušenější uživatelé přesunuli do dikuzí PHP a SQL. Nwž by je tam někdo našel.
já třeba nechápu jedno: já když sem začínal dělat stránky,, tak jsem psal stránky pomocí nějakejch promitivních taháků.. po několika měsících, když už to za něco stálo jsem se začal ohlíže to tom, jak to dát na web.
ale dneska?
člověk si založí účet na wz a teď, všichni radťe!
- to je pro mě tak trochu nepochopitelný, jak ten svět spěje pořád někam dál (v tomto případě jenom "někam")
ja kdyz jsem zacal delat stranky, tak jsem vubec zadnej Internet nemel... Neznal jsem nic, zadnej apache, php, mysql... jenom HTML 3.2. A takovou fajnovou prirucku od Jirky Koska ( http://www.kosek.cz/clanky/html/index.html ), kterou jsem si procital a zkousel si vsechno mozny. Pak, po nějaké době, jsem získal přístup k netu, udělal svoje první pořádné stránky a šoupnul je na web (http://donny.wz.cz , jsou tam dodnes). Nevzpomínám si, že bych kohokoli bombardoval základními dotazy, které souvisely s tím, že jsem se nebyl schopen něco naučit.
btw. když ty stránky vznikaly, bylo mi 14.
jj to samy...dyz ja zacinal, tak to bylo stylem ze jsem si ze skoly pritahnul domu(este sem nemel net doma) zpakowanej stazenej JPW a to sem si postupne cet...nak paralelne s tim se udelal nakej pokusnej web ve FrontPage-s 2 framy atd. :) no a pak -este nez sem mel doctenou zakladni sekci HTML uz sem prestal pouziwat FP-kuli zdrojaku a zacal wsechno psat w notepadu...tam sem udelal 1. (manikcars.wz.cz) a 2. (manik.e.wz.cz) "oprawdowy" stranky...to byla ale stejne este doba kdy sem si oprawdu myslel neco jako modry ecko=internet :D (ted uz modry E nemuzu ani widet)
a pak sem proste cet wsechno mozny na netu a hlawne...hledal...
a pak uz prislo PHP, MySQL apod...az tenhle tejden sem se poprwe na neco zeptal na tomhle foru! a to stranky delam rok...btw newite nekdo nakou stranku kde by se dal komplexne naucit JS? ;-)