Nemáte takovej pocit....

2donny: je to divný ale na tvý stránky sem narazil ještě dávno předtím, než sem začal nacházet tvoje příspěvky zde ve fóru... a tvoje stránka mi přišla taková, že je tam toho hodně a nic ;)

já to měl se stránkama takový zvláštní,,, taky mi apache nic neříkalo (spojoval jsem si to s americkym vrtulníkem), ale chodil jsem na nějakej HTML kroužek, kde se víc pařilo po síti než pracovalo,,, ale jelikož já se chtěl učit a zbytek pařit, tak se pařilo :( nicméně o pár let déle jsme tvořili v 8 třídě (resp. v primě 6-letého gymplu) stránky jako učivo dle osnov,,, a tak mě to trochu nakoplo, a od tý doby se tomu věnuju,, měl jsem ohromnou výhodu, že na tom kroužku kdysi dávno sme se učili psát v poznámkovym bloku. takže mě ani nenapadlo nic jako frontpage... pak mi příbuznej pomohl s rámama, když jsem to pochopil, bylo to pro mě něco úžasnýho, prostě skvělýho (a přitom to je sotva rok) a byl sem strašně spokojenej,,, a tak vždy když jsem něco nevěděl tak sem mu psal maila.. a on vždycky na to: mrkni se na jakpsatweb.cz a po nějakém tom týdnu sem se tam zorientoval a začal ho používat. Pouze díky JPW jsem se pak naučil veškerá CSS a vždy když nevim, tak mrknu a je hotovo... a tak to porád pokračuje.,.. až letos na podzim sem se začal učit PHP..
Kdyz se vam to neliby tak sem neleste
manik:
>newite nekdo nakou stranku kde by se dal komplexne naucit JS?
spis zkus nejakou knizku...mohl by sis vystacit s referencnim manualem...
donny > knizku...no to bych samozrejme chtel, ale nechce se mi to kupowat...
a referencni manual...no raci bych neco kde by to bylo hezky wyswetleny, pac treba PHP sem podarne(komplexne) nepochopil dokud sem si neprecet knizku...predtim sem sice koukal na funkce na php.net atd nebo ukrad ruzny skripty, ale to nejni ono.... :(
houmles
> Kdyz se vam to neliby tak sem neleste
Nebud vztahovacnej, kazdej si rad zavzpomina...

Marcus:
jo to mas pravdu... hodne a nic.Spis to nic.Byla to prvotina,spis mi slo o to nejakej web udelat,aby to melo hlavu a patu. Hlavne velkou cast toho webu tvorila hudebni sekce, kterou jsem pak oddelil a udelal jsem z toho jinej web (dneska uz to dela nekdo jiny, ja jsem prisel nestastnou nahodou o veskery zdrojaky a materialy, asi tak dva roky prace). jinak se to clovek nenauci. Ani jsem moc nevedel, jak to na internetu chodi. Kamos ten to udelal jinak. Ten si udelal neco, cemu se dneska rika blog (tehdy se tomu tak jeste nerikalo, bylo to dlouho pred weblogovou manii). Vzpomnel jsem si na to, kdyz jsem si vsimnul, jak casto se slovo blog zacalo na netu objevovat.dost mozna ho ma jeste dneska a stale ho vede, ani bych se nedivil. Taky jsem o tom premejslel, ale nejsem takovej typ cloveka.
manik >> já mám JavaScript - kompletní průvodce od Davida Flanagana, c-press,,, a nemůžu si to vynachválit... čtvritina se zabývá výukou jazyka jako takového, čtvrtina Klientským javascriptem a polovina je referenční částí...
má okolo 800 stránek ale musíš počítat, že kvalita něco stojí,, takže tě jedna stránka příjde na korunu... jinak z e-vyuky ti můžu dát tudle adresu, ale je to takový strohý a kdybych předtim nečet knížku, nevim, esli bych to pochopil:
http://builder.cz/serial60.html
- to je jako výuka, nicméně ty bys opravdu, jak řikal donny, potřeboval nějakou referenční část..
Marcus:
ten serial je fakt peknej, nejak jsem tenhle web vynechal z povedomi, nevim proc. dik za tip ;) protoze ja musim s javascriptem trochu hejbnout, mam tam mezery (tedy spis jednu velkou mezeru)
marcus > diky, zacacal sem to cist a wypada to hezky...sice weci ktery wim, ale aspon to budu mit snad nak uceleny :D
manik: Mně se docela osvědčila tahle adresa ;o)
http://www.tvorba-webu.cz/javascript.php3
ještě k tomu prvnímu seriálu: taky ho tak lehce pročítám... sice to znám ale vždycky je lepší si to přečíst od dvou lidí a ujistit se, že je vše ok....

2eagleeye: ten je taky móc hezkej :)
Zdarec, kdyz jste u toho doporucovani odborne lit., potreboval bych tip na nejaky bestseler ci webovou adresu na tema pokrocily nebo jeste lepe profesionalni webdesign. Nemam problem s realizaci (a kdyz problem je, zeptam se ;-), ale "pouze" s cistym navrhem (co se tyce vzhledu) webu. Harmonie a disharmonie barev, rozmisteni prvku atd.
pawel : najdi si na strankach jakpsatweb.cz treba barvy...tam je spousta berevnych schemat atp. a pak tam jsou taky odkazy na pixyho stranky kterej to taky nak rozebiral...
jinak ladeni barev : http://wellstyled.com/tools/colorscheme2/index-en.html
Nováčci tu byli, jsou a budou... Jestli někdo z vás chodí např. na fóra o webu n a lide.cz, víte co myslím. 13-ti letý kluci, který měli dvakrát ivt na ZŠ maj pocit, že jsou "kurňa kingové" a cpou svý výtvory v MS FF všude na hodnocení ap. Problém je, že když usadíte jednoho, objeví se dva další...
Možná to vychází celkově z chování dnešní mládeže?!
A to téma "Lamy" by bodlo... Ale kdo by tam dobrovolně chodil odpovídat? Leda to přejmenovat na "Lamy sobě" a ty menší lamy by radily těm větším. =)
>alyjazz
dobra teorie.. :]
2Pawel: http://www.moderniweb.cz/?cast=odkazy
2alyjazz: hezkyy... Lamy sobě, to se mi líbí :D

2donny: no, kdybys viděl moji první stránku kerou sem dal na net (mmch byl sem strašně hrdej),, tak donny.wz.cz je ještě v poho... nevim esli sem vůbec dávat odkaz... mám tam třeba použivý filtry, takže si přes FF a Operu moc nepočteš... po asi půl roce, co se na nich nic nedělal jsem napsal velkym písmem "stránka je v rozkladu" a kašlu na to.. ale porád tam choděj 3-8 lidí tejdně, což je pro mě překvapivý ;) tak to sem frknu: http://marcus-flintus.wz.cz
alyjazz: ted zas urazis me;) ptze je mi pod 15 (i 14) a nevim o tom ze bych byl lama;)
go to www.devastatorsoftworks.xf.cz
to OndraSter: To že ti je pod 15 není podmínkou toho, že jsi lama... Já pouze říkám, že v tomhle období života nemají někteří jedinci obkejtivní pohled na věc... ;o)
jj, alyjazz má pravdu ;-)
2OndraSter: taky nikdo neklade podmínku 15 let. Třeba mně je taky 15 a myslím si že toho umi celkem dost. Ze stránek mám něco kolem 3 000 Kč/měsíc z reklamy :-), což si myslim že je clekem slušný (vzhledem k mému věku i stáří webu - 1 rok)
3000/mesic? kua.. dej mi icq..
2just-paja: 324-345-253
@!#$, to chci taky :-p
... napišu...
jak muzes vydelat prachy z reklamy. zivnostak asi nemas co?;-)
docela by me zajimalo jak na to...