Kritika webu

Zhodnotit (stručně) pls. Dík

P.S. : Na mozillu seru nechápu co je pokurvený že to nejde !
příčin jiného zobrazení v mozille může být víc, rozhodně se mi nechce je hledat, ale něco by jistě vyřešilo, kdybys dodržel doctype, tj. měl validní kód. Jen stránka index vykazuje 109 chyb ve validátoru.

ono umístit styl před hlavičku, hlavičku pak neukončit, začít body, pokračovat dalším kusem stylu a pak ukončit hlavičku a začít opět body - no z toho prohlížeči rozhodně nemůže být moc dobře. jinými slovy - kód, to je opravdová slátanina. Včetně toho, že ač použito pár stylů v "hlavičce" nebo kde, dál formátuješ i v html. To se taky může malinko tlouct.

design - tohle není moje gusto, ale třeba se někomu kombinace černá / šedá bílá opravdu líbí. Rozhodně by tomu prospělo bezpatkové písmo a místy lepší kontrast.
Docela se mi to líbí ale ty tlačítka sou moc gigantický a moc se k tomu nehoděj, ale to je jenom můj názor!
když jsem otevřel stránku, jako by na mě tlačítka v menu udělaly "BAF" a myslely si, že se pos*, když jsem oproti nim tak malej...
No to záleží na rozlišení Flinte ! Já mám levý panel odkazu přiměřeně velký.
>dis --> Jo možná 109 chyb (to by ve škole asi 3 nebyla co :) ) ale proč to teda Exp. v pohodě přečte a mozilla ne ? > Explorer je schopnější !
Moje stranky se taky rozhazovali v mozile... pak sem to presel cele znovu a zjistil sem pritomnost <p> tam kde nemusely byt... po odmazani uz bylo vsechno v poho i ve FF jinak ty odkazy sou fakt zbytecne velky... jinak kazdy ma svuj vkus...
FF to přečte, IE taky. FF si to vyloží správně, IE blbě. Protože je to blbě napsaný, shodou okolností se to v IE zobrazí tak, jak sis představoval (asi). Ale SPRÁVNĚ, tj. tak jak je předepsáno, to zobrazí (možná na pár drobností) FF.
>> máš to blbě napsaný.
Explorel je schopnější, tj. opravuje programátorovy chyby. Co je blbě, to si domyslí. Problém je, že v každé verzi jinak. Ono je v provozu ještě dost verzí IEXP5.0 a 5.5. Navíc i ta šestka může běžet v různém modu, buď v kompatibilním nebo striktním. Takže kupodivu se ti může stát, že když neuvedeš DOCTYPE, stránka půjde, když ho uvedeš, něco přestane jít.

Mozilla dodržuje vlastní standarty. Mimo několika "drobností" je IEXP dodržuje taky. Tj. když je budeš dodržovat i ty, bude pravděpodobnější, že kód bude čitelný v obojím. Něco se musí obcházet, hlavně práce s eventem.
ano, IE občas odpustí chybu a spíš se s ní srovná, to souhlasím.

Ale pokud jde např. o zobrazování formátování, což má v tomhle případě zřejmě největší vliv na zobrazení stránky, tam i bezchybně napsané stránky co do dodržení doctype můžou být zobrazeny rozdílně.

Když se tím nebudu zabývat, budou se mi pěkně zobrazovat v tom prohlížeči, ve kterém je odladím, a riskuju, že v jiném ne. Je jedno, který bude který. To ovšem nic nemění na faktu, že IE si občas to formátování zobrazuje podle svého, kdežto FF dodržuje standardy, nikoli vlastní, ale ty správné.
nepovoleny pristup..............
Sem tam psal že to na chvili vypadne. Wait
musíš počítat, že víc jak polovina lidí má 1024X768... a tam jsou ty tlačítka opravdu velký,.... neřikám, v rozlišení 1280X960 je to vpohodě, to jistě ano... ale ty děláš stránky tak, jak se zobrazojou hezky tobě, a ne lidem, co by tam údajně měli chodit.
už sem je zmenšil teď to ale chci zarovnat na stred v levo
stale se mi to cele rozhazuje ve ff

dis bych jeste doplnil o to, ze se mrkvos*ac chova jako klasicka komercni firma. Vetsina uzivatelu ma "spravne" zobrazujici IE, jelikoz je standardne vydavan s os windows, ktery se prodava bezne s novym pocitacem, ponevadz M$ vyuziva sveho dominantniho postaveni na trhu, protoze kdysi "okopirovala" ve spravnou chvily graficke rozhrani macintoshe a xeroxu, a tak tato firma hresi na tom, ze stranky budou delat samy amateri pomoci jejich produktu frontpage ap. a tak se bude zas*rat internet odpadem, misto aby se zaplnoval systematickym kodem, ktery se drzy standardu w3c, jehoz reditelem je vynalezce www. M$ si tak snazi zajistit budoucnost sveho dalsiho software, pomoci nejruznejsich chyb (v hlavni rade bezpecnostnich) a stresem programatoru. Pokud si tedy lide neuvedomi, ze by meli prejit na standardni prohlizec napr. s jadrem gecko (tedy mozilla, mozilla firefox, atd.) a nezacnou jej v brzke dobe pouzivat, je "ohrozena" budoucnost automatizace XML a ohrozeno pravo na internetu ;-)
Teda ja taky M$ moc rad nemam, ale kdyz se na to podivam z jejich pohledu, tak to delaji dobre, ne?
Chceme vydelavat penize, ne uspokojovat zakazniky!
...a jeste ke strankam...
jelikoz ja zase su na IE, protoze jeho prostredi mi prijde mnohem neprijemnejsi, tak na to koukam v Gecku.
Je to malinko rozjete, i kdyz to na ziskani info nevadi.
Kazda stranka je jina, jedna ma menu takove, jina makove, nektera ho nema vubec. Asi by to chtelo sladit.
Trosku me zarazilo, ze tam nejsou hacky a carky. Ale pokud to lidem, co tam budou chodit nevadi, budiz.
Odkazy v "odkazy" by se mohly tvarit vic jako odkazy...
Moc tam toho neni.
Ale jako prvni pokus to neni spatne...
Nečetl jsem příspěvky přede mnou a tak nevím, jestli se neopakuju:

1) Nevhodná navigace
2) Podtrhával bych spíš odkazy než-li nadpisy
Díky za kritiku ! Nemohli by ste mi poradit kde je chyba (chci odsadit např. odkazy od levé strany a mezerou to nejde). Prosím jestli někdo víte budu hrozně vděčný !

body {
margin:0; padding:0;
font:11pt/1.5 sans-serif;
}

#hlavicka {

background:#000000 url("bw 2.jpg") top right repeat-y;
border: 3px solid black;
padding-left: 20px;}

#hlavni1 {
background:#666666 url(".jpg") top right repeat-y;
border: 4px solid black;
}
#hlavni2 {
background:url("bw.jpg") top right repeat-y;
border: 2px solid white;
}
#levypanel {
float: left;
width:88px;
background:url(".jpg") top right repeat-y;
font-size:80%;
}
#pravypanel {
float:right;
width:88px;
}
#stredni {
margin:0 224px;
border: 2px solid black;
}
#paticka {
background:#666666 url("bw 2.jpg") top right repeat-y;
border: 3px solid black;

}
.obsah {
margin:0; padding:0.5em 1em;
}

Všechno mám prostě přilepený na levo !
využij text-indent pro odsazení prvního řádku odstavce či padding pro nastavení vnitřního okraje

http://www.jakpsatweb.cz/css/padding.html
http://www.jakpsatweb.cz/css/text-indent.html
Panu knorku nesčetněkrát děkuju شكرا (děkuju) A máš krásný stránky