<b>Plánovaný výpadek 23./24. 11.</b>

k ty adrese: mnohem zapamatovatelnejsi je
http://www.archive.org/
me tedka bohate staci nouzova varianta s 2MB sice vetsina starsich fotogalerii je nedostupnych,ale novy fotky ktery sem potreboval pridat jsem si dal na jinak.cz ...
aspon uz mi ted nikdo nepise proc nejdou stranky:)
u
Bohužel já se do 2MB nevejdu ani s minimem :(( (holt budu cekat
Czechia / Zonner. Je to na http://www.czechia.com Za rok byl pouze jeden vypadek majlů asi 25 minut okolo poledne. Třiráte se za to pak osobním majlem omlouvali :-) Moju jen doporučit.
Je to spatny....tyhle tri slova plne vytihuji stavajici situaci v niz neni momentalne jen admin jakozto kamenovany,ale i stovky uzivatelu...nastvanych je dost a rekl bych,ze minutu od minuty jich pribyva vcetne me.Ale urcite jsou na svete mnohem horsi veci nez to,ze nekomu z Vas lidicky nejdou vase pracne vytvorene stranky.Vim,ze je to k vzteku,ale kdyz se nad tim zamyslite, tak i z toho mala,co zde ADMIN napsal, je nadmiru jasne, ze se snazi delat opravdu maximum pro to, aby tohle forum jiz brzy bylo minulosti a vsichni se vratily do normalu.Nebudte na nej tak neprijemni.Dela to (i kdyz nejen) pro Vas vsechny.Tim,ze nevysedava u fora a neodpovida na nektere infantilni pripominky jen dokazuje, cim se i v tuhle chvili zabyva... Predstavte si tu nejhorsi vec,ktera vas v zivote muze potkat a porovnejte co je to ve srovnani s touto neprijemnou nehodou...pokud jste inteligentni, ale predevsim lidi, podporite ho ve snaze vse dat do poradku a nebudete ho kritizovat..... staci se zamyslet a potlacit vztek......*4*....mejte se....... ADMINE ... drzim palce *4*
206 ...
Mne registrace cz.domény stála 850 Kč + 3000 za rok hosting (250,-měsíc) v tom je za 5000,- reklama zdarma. Prostor mám 100 MB a na všechno. Poskytovatel je Globe servery. Nemůžu si stěžovat. Ani jeden , byť krátkodobý výpadek a to i v době povodní. :-))) Mají i levnější varianty.
Znova: Pokud freehostujete, počítejte s tím, že občas něco nepůjde. Znáte to: Darovanýmu koni, i z prdele voní... Nechápu, jak může mít někdo svoje stránky bez zálohy. To je fakt úlet. Pokud nemám místo, tak si koupím větší hadr, nebo vypalovačku a smažím si zálohy na CD. Pokud mohu mluvit za sebe, web mne živí, spravuju dvoje stránky jako zaměstnání, u jední státní institutce, pak svoje privátní. Zálohuju všechno každý tři týdny, pálím to na CD, disk stojí dvacku, tak vo co go?? Pak když to adminovi spadne, je to sice také spruz, ale za hoďku, dvě to máte vobnovený. Pokud to ovšem už jede, že ano... Dva roky jsem byl svejma privátníma sites u Worldonlajnu, nyní Tiscali. Pohoda, bez reklam, nikdy se nestalo, že to nešlo. Ale 10 Mb je málo. Nyní hostuji za prachy u Zonnera. Bezchybnej servis, odpoví na každej majl, berou telefony, vysvětlí, poradí, i v případě, kdy jsem si jako starý prase, vopakovaným průnikem přes špatný heslo, jež jsem zapoměl, háknul vlastní doménovej sever. Pochopili, vysvětlili, vydali pokyny a během minuty kousnutej server votevřeli. Jak jsem tu říkal, pouze jednou za rok, co u nich jsem, nešly asi 25 minut majly. Vomlouvali se pak celej den každýmu zvlášť, až s tím skoro prudili. Nepočítám li cenu domény, tak to stojí 280,- peněz za 50 Mb za měsíc, certifikovaný maljy s podpisem, mimo běžný přístu ftp klientem, je tu ještě jedna volitelná /možno vypnout, kdy nechcete/ speciální ftp uzávěra přes další centrum administrace, s jiným ID a heslem, takže hákaři mohou jen klidně skřípat zuby. Pohoda. 280,- korun, tohle už za to stojí. Když se pudete v sobotu někam vykalit, příde vás to na víc. Tak nechápu, co tu řešíme. Na co posílat admina do prdele, má toho chudák asi plný kecky. Možná bude mít problémy se šéfama a tak. Třetí den odstávka, to už je děsivej průser. Šetřete ho, veselo mu jistě není...
Hele co se vůbec při tý údržbě stalo ??? (Já osobně mám web na tiscali, ale stejně mě to zajímá)
To by me taky zajimalo, pac o vikendu mi nejmenovany system zformatoval disk (M$ DOS 6.22). Rad bych, aby se vsechny data zachranily.

http://pcgear.wz.cz
http://ssesvdf-varnsdorf.unas.cz
Omlouvame se vsem majitelum dat, ze sme vam Vase data nenavratne znicili.

Mira uz to sralo a tak napsal FORMAT C:

Äle nevadi, stujte na nasi strane....

Dekujeme za pochopeni
Lituju všechny co data nemaj zálohavný (ještě je samozřejmě naděje na záchranu), já si taky nikdy neuálohoval ale od teď zálohovat budu, něco podobnýho se může stát všude !!!
Tak to je něco :(((toho sem se obával
TO Administrátor tohodle webu: proč nejseš pod svým normálním nickem a nejsi tučně ty administrátore, Míra se nepřipojuje přes dialup. Ty hovado.

... 215 ...
Jestli to je vtip, tak teda dost blbej
Kurva
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Do prdele

Ať je to nejaka skurfena ftip!!

Kurva s wz
Vidíte volové. Máte zálohovat. Ale teď když je v prdeli, tak už by to zas mohlo začít fungovat. Hehe volové
hmmmmm
Jestli se to brzo nerozjede a nebudou tam mý data, tak mi pukne srdíčko ...
mě je jedno co se stane hlavne aby to bylo jako predtim a treba i lepsi :)
Tak kdy to pude????
Mno, zaclo to uz v sobotu - za tu dobu by jste mohli klidne ten HDD i sformatovat.. Hlavne uz by bodnul normalni provoz, Zkopirovat tam zpatky data je otazka max ctvrt hodky, tak to nezkousejte vobnovit, ale klido to smazte - hlavne at to fajci...
to potěší, vlastně bych vám měl poděkovat, aspon si udělám slušnější design stránek :o)
Hele co se vůbec při tý údržbě stalo ??? (Já osobně mám web na tiscali, ale stejně mě to zajímá)

For DriverX: Zpravidla to začíná třeba takto: Naplánuje se běžná, rutinní údžba diskovýho pole. Vodstávka tak na 4 - 8 hodin, zpravidla přes noc, drobná údžba se dělá denně, většina serverů to dělá automaicky, denně postupně resetují disky, zpravidla v noci. Toto je větší akce. Naplánuje se to a oznámí uživatelům. Průběh katastrofy může být následující: Rozjedou to, je hluboká noc, ráno by to mělo bejt. Programeři u toho seděj, dloubou se v nose a kouřej, pijou kafe. Pohoda, mašiny jedou, rovnají data na diskách, když v tom zkolabuje napájení. Ale pozor! nikoli zvenčí, to je jištěný masívníma UPS, pokud trvá výpadek déle, rozbíhá se agregát, jež spolehlivě udrží celou serverovnu, ze všema mašinama, co tam sou, na dost dlouhou dobu. Zde ale kolabuje zdroj, tedy pulsní spínaný zdroj, přímo uvnitř v jednom z hlavních serverů. Není divu, jede to dnem i nocí, týdny a měsíce v kuse. Serverové stroje mají tyto bloky zpravidla zdvojené. I zde tomu tak je. Ale stalo se to, co málo kdy. Druhý napájecí blok okamžitě přechází ze záložního stavu do plného výkonu. V tom se proráží jeden z filtračních elektrolityckých kondenzátorů v systému druhého zdroje. Maličká součástka, váleček o průměru 15 milimetrů. Na vstupu jednoho z operačních zesilovačů, řídících zdroj, se neobjevuje referenční napětí, systém jištění zdroj okamžitě vypíná. Není divu, neřízený zdroj by během několika vteřin mohl zničit disky i procesor, včetně pamětí... Záložní zdoje nenabíhají, na co také, nejsou tu nic platné, zvenčí je vše O.K., proud v síti je, o předepsaném napětí a kmitočtu. Server je už bez napětí, zhasly momitory. Vypukne poprask, programeři vylítnou ze židlí, sápou se po manuálech, kafe se rozlejvá po zemi, klení, nadávky, zmatek. Ale je už pozdě. Hotovo, fertig, vymalováno, disky se zastavují, protože probíhaly rozsáhlé přesuny bloků dat, tak ty co byly právě v pamětech jsou již ztraceny, v reálném čase právě nahrávané clustery jsou také zničeny. Vzhledem k tomu, že se u mnoha disků již značně změnil jejich obsah a FAT tabulky nebyly doposud nahrány, resp. změny v nich, je toto také defacto ztraceno, ale při spoustě šílený práce by se to možná dalo zachránit, třeba jen něco. Situace v serverovně se rovná atmosféře na veliké lodi, jež jde vstříc hlubinám... Pokud nebyly zálohy hlavních disků, tak sbohem a šáteček... To jsem si nevymyslel, zažil jsem to jednou u nás, tak jak to píšu, při rutinní údržbě, jednalo se nikoli o internetový, ale o hlavní server vnitřní dost rozsáhlé sítě podniku. Položilo se to úplně všechno. Dva tejdny jsme stáli... Alespoň jsem vám něco napsal, abyste si pokrátili dlouho chvíli. Jsem s vámi, hlavně s adminem...