jasne, ja jen, ze jsem jeste nevidel takovou http hlavicku, kterou pouzivas ty - no nic, zase jsem o neco chytrejsi ;-) ale stejne se jdu mrknout na rfc, zda se mi to jako blbost.
m.s.
> stejne se jdu mrknout na rfc, zda se mi to jako blbost
Dej mi vědět, na co si přišel.
Asi zkusim něco jinýho a dám ty soubory na placenej server, mám jednoho známýho... snad se Míra nebude zlobit :-)).
Kdybys zjistil nejake zajimave reseni, del mi kdyztak vedet.
Taky bych to rad opravil.
Nejhorší je, že se to musí všechno zkoušet on-line ... (dial-up ...)
no zkus hledat se mnou... :-)
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616.html
o jedne funckni moznosti asi vim, ale nevim jak moc te k tomu mam navadet:-)
m.s.
2 martin s.
Jestli ti pripada divna ta hlavicka:
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="3;URL=...">
Tak tu jsem normalne nasel v referenci meta tagu. HTML Validator dle 4.01 to jako chybu nehlasi. (Delam stranky stranky zasadne podle normy.)
metatag mi nevadi, ale ten http_header je imho kravina! mluvme pokud mozno o tom samem :-)
To je asi to, co Míra myslel tím, že zná řešení, ale nechtěl ho nikomu říct :)
určitě se na to podívám
set_time_limit(0);
$file = "$QUERY_STRING";
$size = filesize($file);
$fp = fopen($file, "r");
Header("Content-Type: application/x-zip-compressed; name=\"$file\"");
Header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$file\"");
Header("Content-Length: ".$size);
Header("Content-description: downloading file");
Header("Content-Transfer-Encoding: binary");
Header("Pragma: no-cache");
Header("Expires: 0");
fpassthru($fp);
Zkoušel jsem tohle, šlo to i ze Slunečnice i ze Stahuj.cz, download-akcelerátor to ale nebere sám, musím mu pomoct, stahuje je to jedním linkem (jinak 5). Je to to, co si myslel Míro ???
misto fpassthru je mozna lepsi pouzit readfile
set_time_limit(0); ??? a co na to safe_mode? :-)
melo by to asi fungovat ve vetsine pripadech - jen bych mozna ze slusnosti nevypinal tu cache...
m.s.
jasne, ta kontrola neni neprustrelna,
navod jsem psat nechtel, ale kdyz uz to tady je, tak to mazat nebudu :-)
a kdyz by to mel byt nekdy problem, da se s to priskrcovat dal, dosud jsem to omezoval na minimalni akceptovatelnou miru, treba podle content-type se taky da neco vymyslet (idea je neblokovat linky html stranky uvnitr webu)
ono to stejne neni delane proti temto lidem, ale proti ruznym vykukum hlavne ze zahranici
problem je jednoduse v tom, ze spolu s lidmi, pro ktere je tahle sluzba urcena predevsim a kteri jsou z nekterych omezeni otraveni, se zde snazi uchytit i lidi (nekdy i roboti ;-) jejichz cilem je zde jen odlozit zde nejaky warez a nalinkovat ho do sveta
$size = filesize($QUERY_STRING);
Header("Content-Length: ".$size);
Header("Accept-Ranges: bytes");
Header("Content-disposition: filename=$QUERY_STRING");
Header("Content-type: application/zip");
$fp = FOpen($QUERY_STRING, 'r');
FPassThru($fp); // nebo použiju fci Readfile, ale funguje je to stejně
FClose($fp);
ale je tu nový problém.
Download-akcelerátor se opět nechytá a přepouští to IE, ale když použiju "Stáhnout položku pomocí ..", pracuje to, ale download-akcelerátor není schopen navázat "návazné spojení", chce to nějakou speciální hlavičku, ale nevím jakou :-((, když se o to pokouší, započítá se mi celkem 5 downloadů