Jak definovat Validitu?

Mnoho lidi se me pta, jak bych definoval validitu. Neco jsem vymyslel, ale neni to zcela korektni a je to takove sroubovite.
Poradil by jste mi nekdo?
Validni HTML a CSS znamena, ze bude presne odpovidat W3C specifikacim.
Validitu? Tu bych definoval asi jako blbost, které by se měl věnovat právě ten webmáster, který chce mít web podle standartů...
Jinak validita = platnost (obecne)
Sojkovec: normalni smrtelni nevi co je to W3C specifikace.
Co validita obecne znamena, to samozrejme taky vim. Nejsem negramot.

>>>Validitu? Tu bych definoval asi jako blbost, které by se měl věnovat právě ten webmáster, který chce mít web podle standartů..

Jo to jsem psal, ze se musi drzet standartem, ktery ma napsany na zacatku zdrojaku, jenze je to takove kostrbate. Normalnimu uzivateli to nic nerekne..
V tom pripade takto:

validita = Dodrzovani predpisu vymyslenych spolecnosti w3 consortium, www.w3.org. Je-li nase stranka validni, znamena to, ze jazyk (X)HTML a CSS, kterym se webove stranky pisi, je pouzit tak, ze temto pravidlum odpovida.

Pokud laik ani nevi, co je HTML, nema smysl mu tohle ani vysvetlovat...
Jo to by bylo dobre. Ale jeste neco jako na co to je?
I kdyz bych to mozna napsal takhle: Dodrzovani standardu, ktery je definovan WWW konsorciem (w3.org) . Validita znamena, ze jazyk (X)HTML a CSS je pouzit tak ze temto pravidlum odpovida.

No a ted by tam asi melo byt napsano, jake ma vyhody.
Jako jaký to má ta validita výhody? Nic moc ;) ... především teda dobrej pocit, MOŽNÁ tu stránku mají vyhledávací roboti raději .... ale nic moc víc nevidim...

Do náký srozumytelný vbvěty si to dej sám ;)
ok, thx
Samotna validita vicemene neni k nicemu. Ale je to ramec k vytvoreni pristupnyho a kvalitniho webu. Tedy: validni neznamena kvalitni, ale kvalitni web by mel byt validni.
Validní web by se měl na všech prohlížečích zobrazovat a chovat úplně stejně, tedy podle specifikace. Jenže to by nesměly existovat takový M$ nápada jako IE, protože ten zobrazí téměř cokoli, ale zároveň téměř jakkoli. (to neznamená že Gecka by se držely standardů úplně přesně, ale přecijenom je to dost markantní rozdíl...)
Jsem udelal podtrzitkovy hack kvuli Geckam (jestli je to tedy zobecneni mozill, ff, netscape) a v Opere se to pak rozpadlo a pritom validni stranky mam. Mam to normalka v DIVech, ale na pixel presne. Tak jestli to je problem?
http://www.blindfriendly.sk/index.php?room=2
alebo
http://www.blindfriendly.cz/doc/bfw.php#kap2.13

validita nieje úpne nanič.
Mno hele.. nák se mi to nezdá ;-) ... že když máš nevalidní web, tak ti může zamrznout počítač? To by při kouknutí na www.centrum.cz ten počítač zmrz ne?! :-)
meca: ale prdlacky, tam se hlavne rika, ze pro slepecky ctecky je dulezity, aby byl web validni
Porad slycham, jak je dulezite mit validni web a kdyz ho validni udelam (docela prace) a chci neco napsat tem lidem kteri se me ptaj, co to ma za vyhodu, zjistim ze to zadnou vyhodu nema. Slysel jsem neco o dobre psitupnosti na PDA ale zanedlouho jsem si precetl ze PDA slusne precte i stranky ktere maji od validity velmi daleko.. :)
Sojkovec: co pro tebe znamena kvalitni web?
Subjektivne takovej, kterej kdyz otevru, tak me uplne neznechuti :-)
Validita je na nic. Není potřeba dělat web naschvál tak, aby se validátor i prohlížeč kousli(jako já), ale k čemu je alt(stránky stejně nejsou optimalizovány pro čtečky)? Uzavírání nepárových tágů? Proč v URL nesmí být &, ale "správně" &?
To já tedy nevim, taky nechápu.
Neznáte nekdo prosim nejake dobre stranky na vytvareni graficky pekneho vysouvaciho menu pomoci php? Myslim nejaky tutorialek..
Tonik > Ale prdlačky prdlačky ;-) To se píše v tom prvnim strááášně dlouhym, já mluvim o tom druhy, krátkym ;)

Daniel Hejduk > Ale ty alty jsou třeba důležitý, pač třeba, když má někdo vypnutý obrázky, tak aby viděl, co tam je...
> Proč v URL nesmí být &, ale "správně" &?

Tenhle problem by ustal, kdyby se jako oddleovac parametru pouzival strednik misto &. A kdyz chces napsat &, musis napsat & :-)
2 Tondys
http://css.maxdesign.com.au/listamatic2/vertical11.htm
meca: Dříve sem měl přezdívku Agent 007, ae zapoměl jsem na vše. A co to ostatní, čím validátor "štve"?.