triniti:
Nejde to a je to aj blbost!
Ak chceš na nete niekomu zabranit tomu, aby si nieco stahoval tak to tam nedavaj vobec.Ved je to proti logike zverejnovat nieco co vlastne nechcem aby sa sirilo....
Dej si copyright a vydoluj přes soud miliony, které dej na varování ostatních. Bude to trvat 10 let ale další si to rozmislý.
Napadla ma jedna myšlienka, ako by šlo zabrániť kopírovaniu.
urobiť PHP script, ktorý vygeneruje nejaké *.png, alebo *.gif (poprípade *.jpg), na ktorom bude obsah stránky (niečo ako screenshot)
?:-)
Stanley_B707: To zní hezky, ale zajímalo by mě, jak budou fungovat třeba odkazy ;D
... ktorý vygeneruje nejaké *.png, alebo *.gif ...
Viděl jsem to tak udělané na jednom firemním webu. Funguje to, ale je to hnus. Je to o hodně větší, než text a navíc ten provozovatel ztrácí cenný GPR - nikdo ho nenajde.
to Kit: naprosto souhlasím...
to Stanley_B707: možné použití, jen pro texty, které by neměly být zkopírovány, ovšem to asi taky moc nepomůže, protože když bude člověk chtít tak si uloží screenshot a prožene ho nějakým OCR programem a má to v kompu...
-----------------------------------------
Jen jsem se chtěl zeptat, jak je to s copyrightem ( © )? Musím ho mít zaregistrovaný, či co, nebo stačí být jen autorem stránek, textu, obrázku, hudby apod.?
> jak budou fungovat třeba odkazy<
a čo klikaci mapy
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//STB//PNG-HTML 1.0 Transvestital//EN">
<head>
<title> --==Ahoj==-- </title>
<style type="text/css">
a {display:block;}
#lnk1 a {width:40px; height:40px; top:16px; left:0}
#lnk2 a {width:40px; height:40px; top:460px; left:10}
.
.
.
#lnk51 a {width:40px; height:40px; top:190px; left:20}
</style>
</head>
<body style="width:2480px; height:1548px; background:url(page.png)>
<a id="1" href="<l=1"></a>
<a id="2" href="<l=2"></a>
.
.
<a id="55" href="<l=55"></a>
</body>
nejak tak by to mohlo ísť, nie?
> prožene ho nějakým OCR programem <
ale to získa iba výstup a nie kód!
A kód, čo som navrhol (by asi ani nechodil) by bol iba zoznam odkazov-parametrov, nejakého indexu . php
?:-)
href="<l (prepnutá klávesnica) --> href="?l....
> ale to získa iba výstup a nie kód!
Stanley_B707: Kód není zajímavý, důležitý je obsah. Když přebírám nějaké články, tak často odstraním všechny HTML značky a nahradím svými, protože ty původní mi nevyhovují. Je jednodušší dokument označkovat znovu, než značky předělávat.
njn ale to sa dá aj označením textu a použitím Ctrl+C (Ctrl+Ins)
Jo, na obrázky buď ten "Vzorek" nebo copyright. Jinak je to marnost nad marnost. Jak to neumí prohlížeč, tak vždycky potřebuješ prostý text a obrázky. A ty se dají přečíst a zkopírovat....
Jak říkám, ty proti kterejm to ci, to umí sotva Pravejklik-uložitobrázek... ty se ve zdrojákách nevyznaj :)
2lukys: Čirou náhodou jsem narazil na tohle téma ;) Takže...mohl by ses mrknout po těch šifrovačích mail adres? Docela by se mi to hodilo :) díkes :)
Kašli na šifrovanie.
sprav si obrázok "@" a "." a vlep to do textu adresy. Lebo chudáci BFUs ti budú mailovať aj na "xxx(a)yyy(dot)cz".
A čo sa týka robotov, tí zachvíľu prídu na to, že e-mail je napísaný cez entity.
(teda, ak sa týmto myslí šifrovanie, ale asi áno)
je na to spousta programů, který to nějak zašifrujou, ale je to lamárna!
>> lukys
"Vždycky se najde způsob jak to co ze stránek chci dostat. JAko třeba když jsem kdysi dávno byl u Pixiho, a chtěl jsem se jen KOUKNOUT na zdroják, a ono to nešlo - tak jsem se naštval, a za pár minut jsem měl na disku celou tu část stránek, kterou jsem chtěl - a k tomu abych to stahoval, mě vlastně donutil on sám....pokud vím, teĎ už na jeho stránkách jde zdroják otevřít normálně....."
To mě zajímá. Pixymu do zdrojáků čas od času koukám a nikdy se mi nestalo, že bych narazila na překážku. On tam měl nějaké zajištění proti nahlížení do HTML/CSS? Tomu se mi ani nechce věřit :-)
Freya: Se styděl, když byl ještě lamer ;)
Hm taky jde aby nešel zobrazit u stránek třeba zdroják...