Ohodnoťte můj web

Koukněte se na můj web a do naávštěvní knihy napište co si o něm myslíte, případně mi napište svoje návrhy na zlepšení. Jeho adresa je www.marvel.unas.cz.

Děkuji T2Fuser
www.jakpsatweb.cz ... uč se ...

Btw. Z hhpz bych se moc nespojoval...
Oceňuji originální téma. Komiksové mám docela rád...

Ale jinak je to dost slabota, co se týče technického zpracování.

Namátkou:
Frejmy jsou na houby a to myslím upřímně! Navíc ty škareďoučké rámečky, tfuj. A menu s posuvníkem je absolutní zlo.

Změň font. Já vím, že se jmenuje comic sans, což zní jako comics, ale ten font je prostě hrozně hnusný. Navíc je písmo jaksi malinké, nejde to číst. Použij nějakou klasiku, třeba Arial, Trebuchet MS, Verdanu, Serif, cokoli, jen ne ten comics sans výblitek. (http://www.jakpsatweb.cz/priklady/fonty.htm)

Do stránek přidej údaje o kódování, jinak si my fajnšmekři s alternativními prohlížeči nepočteme už vůbec. (http://www.jakpsatweb.cz/cestina.htm)

Galerie obrázků je hustota. Použij zmenšené náhledy (zmenši obrázky v graf.editoru třeba na rozměry okolo 100x100) a z těch teprve odkazuj na kompletní velké obrázky. Nejde jen o to, že člověk s pomalejším připojením se pravděpodobně nedočká kompletního stažení stránky během svého života , navíc stránka s takovým datovým objemem může na "slabších počítačích" úplně zahltit prohlížeč.

No, chtělo by to ten kód zhusta překopat. Využít alespoň základy css (http://www.jakpsatweb.cz/css/) Ono se dá css využít i jinak než k obarvení posuvníku. To je vůbec to poslední možné využití, které by člověka mělo napadnout, imho...

Ačkoliv na ně na svých stránkách odkazuješ, stejně se zeptám.
Už jsi čet Jakpsatweb ?

Nechci tě nějak deptat. Je mi sympatické, že má ten web téma. Většinou si tady každý nechává hodnotit osobky, na kterých jsou tři řádky blábolů, pár odkazů na winamp nebo jiný program, který člověk vygooglí během 2 sekund a nápis "stránky jsou ve výstavbě" Tak se snaž. I ty máš svou šanci! :)
>> Nejde jen o to, že člověk s pomalejším připojením se pravděpodobně nedočká kompletního stažení stránky během svého života.....
To som ja.
Končím!
No comment.
Jakpsatweb mě naučil to co už umím. Nad změnou fontu se zamyslím.
To kódování se tam pokusím dostat, zatím mu moc nerozumím. Rámy tam nechám, za těma si stojím. To levé menu se pokusím nějak vymyslet. Nemůžu všechno změnit, protože většina lidí co se zajímá o komiksy nejsou webmasteři jako vy, používají IE a to co ty chceš změnit se jim na mých stránkách líbí nejvíc.
S fontem souhlasíš, s kódováním taky, s menu taky. Tak co jiného by mělo lidem vadit? To, že předěláš stránku, aby se na dial-upu nestahovala 10 minut? :)

Oni možná nejsou webmastři, ale ty jo. Když jako webdesignér řešíš s klientem vzhled webu, tak ti taky může tvrdit, že by chtěl, aby po obrazovce pobíhal animovaný Houmr s holou řití a blikající nápis: "Naše firma je nejsuprovější". Aby stránky byly fialové na žlutém podkladě, protože to člověka zaujme! Věř mi, že pokud uděláš stránky vkusné a třeba se zařídíš dle mých skromných rad (a možná i rad dalších, které přibudou), návštěvníci to jenom uvítají. Jestli používají IE nebo ne, to nic neznamená...
T2fuser>> Tak to zatím neřeš a dej si prostě všude do head <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">, tomu nemusíš rozumět, a přesto to ostatním pomůže a nebudou mít na tvé úvodní stránce třeba "1024x768 a vy?í".
"používají IE a to co ty chceš změnit se jim na mých stránkách líbí nejvíc" - tohle by mě zajímalo, předpokládám že je to reakce na hanyZe. Font a kódování jsi mu odkýval (doufám že sis to fakt vzal k srdci), rámy chceš mít - no budiž, nech si je. Takže to myslíš tak, že se tvým návštěvníkům nejvíc líbí stránka, kde je přes 20 obrázků o velikosti průměrně 100 kB? No já tady mám připojení asi 600 kbps a stejně se za tu dobu, co to tady píšu, ta stránka ještě nenatáhla. S tím bys měl vážně něco udělat. Když jen tak namátkou vezmu c.gif o velikosti asi 130 kB a zmenším ho na výšku 150px, má potom 8.5 kB.... (a pořád se ještě nenatáhla.. už mě to fakt neba)
hanyZ>> hmm supr, to je tak když píšu 5 minut a nevidím co právě někdo napsal :-) a píšu téměř totéž
dis: To nic ;)
HanyZ už všechno podstatné zkritizoval. Líbí se mi ten nápad s tlačítkama v menu. Jenom bych v nich ten text zarovnala na střed (horizontálně i vertikálně) a rohodně změnila font (a to nejen v menu). Ke comic sans mám naprostý odpor, a myslím, že nejen já. Posuvník v menu je hrozná věc - navíc se vůbec nehodí do stránky, tak proč ho tam mít? Rámy si klidně obhajuj - já budu jen další z mnoha, kdo ti řekne, že už jsou dávno zastaralé a překonané. Kdybys odstranil nedostatky, které tady zazněly, tak by to byl už hodně slušný web. Tak hodně zdaru!:)
Odstranit rámy, nahradit vkládáním souborů pomocí PHP a funkce include().
Nějak mi tam nehraje černá a uprostřed tmavě modrá barva.

Petr
Dobrá tak já tam to kódování vložím.
Řekl bych jen jedno: nic moc. Ale to, že nepoužíváš FP se musí ocenit ;-) Obsahově je to řekl bych ještě dobré.

Známka: (5 - nejhorší) 3-
Jestli FP znamená Front Page, tak jsi úplně vedle, moje stránky jsou dělané v notepadu. Jediný soubor, který je dělaný v FP Expresu, je odkaz svět marvelu - nechtělo se mi dělat tabulky normálně, na tohle je FP lepší.
Jo a už jsem udělal to kódování.
A chci se zeptat, jak můžu zmenšit velikost obrázku? A který formát je nejlepší k dělání stránek - gif, nebo jpg? Tak co kdo mi poradí, předtím jste měli tolik dobrých rad.
Pardón já jsem místo nepoužíváš přečetl používáš, takže jsem podle toho reagoval.
Nedá se říct, jestli je vhodnější gif nebo jpg. Každý se hodí na něco jiného. Obecně by se dalo říct, že na grafické prvky stránek (logo, různé pozadí, tlačítka atd.) je vhodnější gif nebo png. Na fotky se používá jpg. Takže na zmenšené náhledy použij jpgy.

Obrázky můžeš zmenšit v jakémkoliv graf.programu nebo dneska i v prohlížečích obrázků. Stáhni si třeba IrfanView.
Frame,Frame a este raz Frame,. treba sa ich odnaucit puzivat,je to pakareň len tolko som chcel.