viz http://www.pilda.wz.cz/serialz/serialz.htm
zaregistrovan na centrum.cz pod software->warez
Jdi s tím do hajzluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Seš pěkná svině... Nejseš ty nějakej komouš nebo co? Prostě lidi takovýhle typu nemám rád... Admin si to snad může najít sám ne?
¨Tak buď vod tý lásky a nebonzuujj!!!!!!!!
sorry ale mam zajem na tom, aby na webzdarma byli jen slusni a poctivi uzivatele.
hm, takže to tu nemáš co dělat, páč bonzovat není přílišně slušné... A už vůbec ne takhlens veřejně!
to ohs:
Uz tahni do riti, jako by nestacilo, ze sme to tady projednavali s Jendoou..
Lukasik ma pravdu..
a co se tyce warez, v CR je jen par moznosti:
1. byt slusny obcan, ale mit warez
2. mit soft legalne, ale zato pekne tunelovat...
3. byt zamestnancem velke firmy
4. dobre se narodit
nechci nic rikat proti lidem, co pouzivaji legalni soft, ale moc jich neznam... :)
Me by zajimali zajmy ohs...
Nehlede na to, jestli sem dobre videl, tak jde pouze o seriova cisla k ruznym softwaru a ne o sireni warezu jako takovyho, takze stfu...
Lukasik:
* to, cemu ty rikas bonzovani, ja to interpretuju tak, jak uz jsem rikal: mam pouze zajem na tom, aby si webzdarma byli jen poctivi uzivatele. pokud se tobe zda, ze takovehle upozorneni je nemoralni, tak bych se nejspis zhrozil pri nahlednuti do tveho zebricku hodnot. vazne si myslis, ze delam neco amoralnejsiho nez ten, kdo siri hesla, cehoz dusledkem jsou statisicove skody na uctech vyrobcu softwaru?
* a jestli je to verejne nebo neverejne - to uz je snad jedno. stale se jedna o tu samou vec.
* navic pripominam: tohle sub-forum je formulovano jako otazka, nikdy jsem explicitne nerekl, ze ta stranka musi (nebo naopak nesmi) byt smazana.
* jeste co se tyce te slusnosti: jak vidno, ty ji zrovna neoplyvas, kdyz me nadavas do svini a komousu...
Jura:
* to nemusim komentovat; tebe stejne asi sotva nekdo presvedci o opaku, kdyz se usmyslis, ze "nekdo ma pravdu" (i kdyby to druhy analyticky vyvratil).
* a tvoje argumenty o legalnim/nelegalnim softu si asi zapisu do denicku a budu si to cist pred spanim misto hororu.
sCrew:
* zajmy by zajimal[y] (shoda prisudku s podmetem)
* uryvek z podminek:
Je zakázáno:
...
publikovat jakýkoliv obsah, který je v rozporu se zákony ČR a mezinárodním právem, podporující rasovou či jinou nesnášenlivost, diskriminační, porušující autorská práva nebo poškozující dobré jméno provozovatele služby. Jedná se zejména o warez, erotický obsah a nelegální MP3.
...
me z toho jednoznacne plyne, ze se mylis.
Jo je to hnusnej bonzak a to je jeste slusne receno takove lidi nesnasim u nas by takovej bonzak nemel ani sanci uz by se stal mrzakem ja na takoveho narazit tak bych si ho pekne podal. ¨
ohs: Delas jak kdyby si mel vse v PC Legalni a nikdy nic neporusoval. Preji ti aby te nabozovalo hodne lidi a aby si mel co nejvetsi problemy. Aby sis to mohl vychutnat a pochopil tak o co tu vubec de.
S pozdravem Kapitan Nemo
Prostě se mi nezdá bonzování přílišně slušné, možná za dob komunusmi... Ale jsem v "demokratickém" státě, tak snad nemusíš bonzovat každou kravinu ne? A souhlasím s většinou....
to ohs(vine ruda):
Me sou cesky zakony u pr*ele, stejnak to vymysli takovy hovada jako ty,
a kvuli takovym nemuze demokracie fungovat. Samozrejme, trestne ciny se maji hlasit. Ale kdyz de o "porusovani podminek, zakonu atd.", stejne si lidi stahujou piratskej soft, protoze na ten legalni proste nebudou nikdy mit penize. A nebo je nejakym zpusobem nakradou. Zajimalo by mne, kdo ma na pocitaci vsechen soft jenom legalne. A kolik z nich ho koupilo za legalni penize. Urcite nekteri ano (ale me zajima cislo, a jmena. Vyhlasil bych je totiz cestnymi obcany...)
Ano, v necem pravdu mas, muj nazor me nikdo nevyvrati.
Ja mam doma pocitace dva ... za jeden bych si asi sel sednout do basy na hooodne dlouho ... nelegalniho softu je tam tolik, ze ani moje kalkulacka tolik cifer nema :o) ... Windows XP ;-( & spol.
Ten druhej je zas komplet legalni :o) ... Linux RedHed 8.0 :o) & spol.
Radek
Ani se nebudu vyjadřovat^_^
Je fakt ostuda, že existují lidé jako "ohs". Mohl by dělat klidně pro BSA, tam by našel pro své zvrhlé praktiky určitě uplatnění. Takový provokatéry mám teda nejradši, ale zakopaný nejméně metr pod zemí.
Vůbec nevím, co tím může takový člověk sledovat? Jaký zájmy, aby zde byli na Webzdarma poctiví lidé, co to je za přístup?
K tomu nelegálnímu softwaru, o čem začal zprvu Jura a ohs si zřejmě napsal do deníčku:
Co chápu, je že se mají dodržovat zákony, takže nepoužívat nelegální soft apod. Jenže žijeme ve společnosti, která se ještě nedostala na takovou úroveň (především ekonomickou), aby se to dalo dost dobře uskutečnit. Takže nelze odsuzovat lidi, že používají nelegální software, obvykle to není jejich "dobrovolné" rozhodnutí, vždyť na každém kroku by pak bylo hodně lidí silně diskriminovaných, kdyby např. nemělo Windowzy, Worda, Excela, bez počítače a softwaru by snad nikdo nemohl ani vystudoval vysokou školu atd. Jako by nestačilo, že se už začínají objevovat situace, kdy člověk musí mít přístup k internetu, jinak něco propásne. A už vůbec nelze odsuzovat ty, kteří se snaží ostatním lidem v dnešní džungli pomoci warezem nebo jinak. Porušují se tím dnešní zákony, ale pokud na tom ten člověk nevydělává "velký" prachy, tak bych to nepovažoval ani za nemorální, vlastně ten člověk koná dobrý skutek.
Jak napsal Jura, existují 4 možnosti, jak může mít někdo legální/nelegální software ... Do těch 4 bodů se vejde každý z nás, většina patří do 1. skupiny (byt slusny obcan, ale mit warez), ohs asi patří hned do dalších třech skupin současně.
Sám mám softwaru za hodně desítek tisíc korun a protože nejsem tunelář ani svině, tak to tak asi delší dobu ještě zůstane. Kdybych si měl všechen software koupit, tak zřejmě vybírám zbytky z popelnic a nemohl bych se vůbec věnovat počítačům atd. Jak by pak vznikaly v Čechách noví programátoři, IT odborníci atd.? Furt si někde stěžujou, že není dostatek odborníků a na druhou stranu by jim nějací "ohses" a jim podobní furt strkaly klacky pod nohy. Musíme se držet ve všech oblastech (i v IT) na světové úrovni, protože nežijeme v Gabunu, tady je střední Evropa.
Pozn.: Omlouvám se všem obyvatelům Gabunu, kteří by se mohli cítit mou poslední větou dotčeni :-)
Presne to co Tomas jsem chtel rict. Ale nechtelo se mi psat... :)
Nemyslím si, že je ohs bonzák. Naopak si cením toho, že to udělal veřejně a ne nějak potajmu, nejlépe anonymním e-mailem. Upozornění na něco, co není správné - v tomto případě v rozporu s pravidly provozovatele serveru je podle mne naprosto korektní a je potom na provozovateli, jak s tou informací naloží.
Děsím se naopak nevšímavých lidí okolo sebe, kteří kryjí věci, které nejsou v souladu s pravidly (ať jsou jakákoli), u wz.cz to začíná, krytím různých zlodějů apod. to končí, že. Radši dělám že nic nevidím, abych snad dokonce nemusel někomu pomáhat nebo svědčit u soudu. Nevšímavost lidí je u nás, pokud se to zrovna netýká cizí peněženky, opravdu příkladná.
Dále k nelegálnímu softwaru. Můj názor je, že pokud používáš soft doma ke svojí vlastní potřebě (= např. výuce) je to celkem v pořádku, ty ceny jsou opravdu na naše poměry vysoké. Pokud si ovšem s nelegálním SW (při)vyděláváš, jsi prachsprostý zloděj a cena/dostupnost SW s tím nemá co dělat.
Dále všem diskutujícím - pokud někdo napíše otázku/názor a ostatní ho hned pošlou do prdele, to není diskuze ale osobní ubohost. Diskuze je o argumentech, ne o osobních útocích. A vyhrožování jistého klučiny radši nebudu rozebírat.
Juro, naopak si myslím, že demokracie nefunguje kvůli tomu, že lidi zákony nedodržují, souhlasím - řada z nich není zrovna nejlepších. Jestli se ti nelíbí, snaž se je změnit. Než se změní, tak je dodržuj. Nebo nedodržuj, ale tak, aby ostatním - ani tobě z toho nedodržování nevznikly žádné problémy.
Petr
AD bonzák, já trvám na svém, snad nemá cenu to bonzovat, pokud bude chtít tak si ho admin vyhmátne ne?
AD soft, ano s tím souhlasím, pokud je to pro vlastní potřebu Oki pokud to dále prodává je to opravdu dost velký trestný čin a to už se mi teda nelíbí...
Myslel jsem hlavně to, že krádež je např. to, že naprogramuješ něco v ukradeným Delphi a pak ten svůj program prodáš... těch příkladů jsou spousty.
muj nazor, ze je za rozumnou cenu si koupim... co je premrsteny proste ne...
kdyby se prodavala muzika za 200-400 korun, tak mam doma plnou skrin originalnich cdcek... takhle mam plnej disk mp3ek...
to same plati o softu... je fakt, ze co pouzivam komercne, mam ale legalne... nebo se maximalne snazim...
verim tomu, ze kdyby ceny softu sli treba na pulku, tak se piratstvi snizi na minimum nejen v CR ale obecne, cimz by se prodalo vic kopii a vyrobci by tim ziskali stejne ne-li vic...
ale s politikou m$ se toho nedockame... btw nekde sem cet super clanek, jak mrkvosoft chce brat zabezpeceni aplikaci jako nadstandard a nechat si za to platit...
este si zpoplatnej windowsupdate a muzu rovnou vydat prohlaseni, ze Linux je lepsi... ;)
No to je tedy počteníčko...
Takže k tomu bonzování, všichni si stěžují, že se všude krade, že politici, policajti, všichni státní úředníci a podnikatelé kradou, že soused krade a že by je měli všechny zavřít, ale na druhou stranu, pokud někdo něco takového vidí, raději dělá, že nic nevidí. Já se mu nedivím, sám to dělám také a je mi ze sebe sama špatně, ale jinak to v téhle společnosti nejde, protože by ho odsoudili jako bonzáka a starou struktru patřící do komunismu. Tehdy se bonzovalo, aby se ublížilo a tento názor přetrvádá dodnes. Je těžké něco s tím dělat, když pořád platí heslo "KDO NEKRADE, OKRÁDÁ RODINU"
Co se týče nelegálního softu, to je opravdu problém, ale politika Microsoftu normálním lidem jinou možnost nedává. Kterej blbec by dal za MS Office XP 16000,-, když si je může nechat vypálit za 30 Kč. No kdyby stály 200,- asi bych si je koupil, měl bych záruku, originální upgrade zdarma, zdarma on-line pomoc atd.
To Petr:
Ohs je stejně bonzák, ale souhlasím s tím, že lidé nesmí krýt špatné věci (spáchané trestné činy atd.). Pokud ten člověk to ale dělá jen z radosti z toho, že může někomu uškodit, tak to asi není zrovna nejlepší chování. Těžké je ale říct, jak by se mělo "správně bonzovat", asi anonymně a zcela neveřejně, a hlavně to musí mít nějaký smysl (odvrácení škody apod.).
Jak jsi ale psal "Můj názor je, že pokud používáš soft doma ke svojí vlastní potřebě (= např. výuce) je to celkem v pořádku...", tak to je podle mě sice správný názor na věc, který také sdílím, ale ani tak celkem jako spíš vůbec to není v pořádku podle dnešních zákonů. Ať třeba někdo řekne Mrkvosoftu, že chce používat jejich Visual Studio nebo jiné věci ke sebevzdělávání, asi ho taky pošlou na podobná místa jako Jura, třeba i na hezčí :-).
Ten, kdo si vydělává za pomoci nelegálního softwaru, dělá špatnou věc a to by se mělo trestat. Na druhou stranu je to ale určitá diskriminace programátorů být omezován tím, že můžou kvalitní aplikace vytvářet jen na finančně nedostupném softwaru nebo jen ve větší firmě, co má na něj prachy. Vždyť programování je přece tvůrčí činnost, ta by neměla být ničím a nikým omezována. Mrkvosoft holt vládne světu a my to nijak neovlivníme.
To sCrew:
Nevěř tomu, že kdyby se software prodával za polovinu, tak by se tím vyřešila alespoň zčásti problematika používání nelegálního softwaru. Český lidi nemají od minula zažitý kupovat si něco, jestliže nemusí.
Jestli Mrkvosoft chce nechat platit zvlášť ještě za zabezpečení aplikací, tak to je další povedený výmysl jejich manažerských mozků. Microsoft by pak mohl rovnou založit samostatný stát a nazvat ho buď jako Hovadistan nebo Cretenoland. Jakoby nestačilo, že teď stojí jejich zabezpečení stěží za pendrek.
---
Jinak souhlasím se vším, co tu napsal Jirka, až na to, že lidi už teď neodsuzují bonzáky vždy jen jako komouše, to už je překonaný téma. I když je tu komoušů ještě jako smetí na skládkách po povodních, dneska už existují i jiný svině, kteří svými praktikami předčí i staroušky komouše. Dnešní hajzlové už všechno dělají velmi promyšleně, na to koumouši neměly mozky.
Ja bych to rekl takhle podivejme se kazdy do sveho soukromeho pocitace..........ja pockam :-)) Tak co lidi uz se muzeme bavit o legalnim softu???Jestli ne tak se podivejte poradne :-) staci pitoma mp3 a muzete jit do haje s legalnosti.Takze kdo tu hejri slovama o legalnosti a bonzuje tak si sam jamu kope.Jelikoz dle nasich zakonu je poruseni i autorskych prav hloupe preposlani mailu.
Budme vubec radi ze mame internet zdarma a nebonzujme prijde doba kdy se k pouzivani internetu budou skladat zkouzky a pak tprve ho budete moci pouzivat.
To Petr,
S tvymi nazory souhlasim. Pouzivat nelegalni soft pro svoji vlastni potrebu, tak bych to vystihl. Co se tyce ke tve poznamce na mne, to je napsano dobre, demokracie nemuze fungovat, kdyz se krade.
Ale co kdyz se krade vice nez je zdravo? (viz. Kdo nekrade okrada rodinu)
A proc?
Kdyz ted napisu: Vlada krade, terorizuje lidi svymi zakony, tak se kazdy chyti za hlavu. Nekdo si rekne:"To je prece stara pisnicka. To kazdy vime."
Samozrejme se najdou i lide, kteri budou vykrikovat:"Svalujes vsechno na vladu a delas to jenom proto ze ti druzi..." ale o tech se ted zminovat nebudu. To, ze v CR krade vlada si muzu jenom myslet. Nejsou dukazy. O potvrzeni, ze vetsina vladnich predstavitelu byla agenty a poskoky STB ted po povodnich (ciste nahodou) taky nejsou dukazy... ale to uz odbocuji.
Ted je otazka, co s tim udelat a jak to zmenit?
Zalozit si stranu a kandidovat s ni? Nejsou penize, aby se o strane nekdo dovedel, musela by byt zivnost, ktera to utahne. Tu ale mnoho lidi nema, a tak by se muselo krast...
A jak? Spatne. Kdyz chces krast ve velkym, musi ti pomoct mafie. Ale ta ti asi nepomuze, kdyz chces bojovat za demokracii tj. proti nim...
Dalsi moznost je vytahnout do boje masovymi demonstracemi a definitivne rozdrtit zbytky komunismu v CR. Zakazat komunismus, tak jako je zakazany nacismus (nacek nejsu, tim myslim, ze je dobre, ze je nacismus zakazanej ). Ale lidi uz do neceho takoveho nemaji chut. Jak chces vytahnout lidi z prace, kdyz uz ted maji problemy s uzivenim rodiny. Vlada to ma dokonale takticky zvladnuty.
To Tomas:
Pokud dnesni zlodeji nejsou komunisti, tak se s nimi urcite znaji, a navzajem si pomahaji. Driv to bylo tak, ze komunisti chteli penize a moc.
Dnesnim zlodejum staci "jenom" penize. Ale porad zije banda zakomplexovanejch grazlu (kteri jsou vetsinou komunisti, protoze v tom rezimu zili, a chteli se mstit lidem jak jinak nez udavanim a porcucenim...)
Neboj se, aneb jak to bylo v Matrixu: "KSČ has you..."
Tak, doufam, ze vsichni maji jasno.
PS: Sorry, ze sem odbocil...
To Petr:
Tim "kdyz se krade" jsem myslel trosku presnejsi vyraz pro "nedodrzovani zakonu".
OHS podle me chtel ale jenom nekomu uskodit...
rekl bych, vsichni jako ohs a jim podobni STFU... a hledte si svejch veci...
At ti uhnijou pazoury za to co pises