Kapitan Nemo > pěkný písmenka, ale nefunguje to
nic se totiž v prohlížeči nezobrazí
Abys to zašifroval, tak použiješ nějakej postup, kterej musí být uvedenej v tom zdrojáku, jinak by to nezobrazil ani prohlížeč! Stačí si najít ten postup a pak ho jen provést v opačném pořadí. Pošli mi to mailem a já ti obratem pošlu rozluštěnej. Musel bys skrýt i šifru, ale to by se pak nic nezobrazilo v prohlížečích! Prostě nejde a kdo tvrdí, že jo tak vůl, že se nenechá přesvědčit...
Už z principu to nemůže jít. Dejme tomu, že podle určitého klíče zašifrujeme html kód. Pro rozšifrování je potřeba provést to stejné, jen v opačném pořadí. Zatím správně, že? No a vzhledem k tomu, že většina lidí na internetu prezentuje stránky, které mají nějaký obsah, tak se musí, je-li kód šifrovaný, rozšifrovat. K tomu prohlížeč musí mít klíč a ten je někde v kódu. Ten už zašifrovat nelze (- lze, ale pak tam musí být zase klíč k rozšifrování, který může šifrovaný a tak dále a pořád dokola, ale jednou je tam prostě nějaká konečná šifra a velmi pochybuju, že se někdo bude 4 hodiny paplat alespoň s pěti šiframa, aby někoho odradil). No a tu šifru mi si přečteme (on tam bude dokonce i postup jak to provést napsaný - viz příklad s vaším JavaScriptem) respektive provedeme a máme hotový kód. Doufám, že tohle (trochu jsem se rozepsal) osvětlí tuto zbytečnost, nazývanou šifrování kódu, a odradí je to od používání. Děkuji za pozornost (stejně to sem dočte tam každej 10 člověk :o)...)
Právě jsem četl zajímavou příspěvek na kritice stránek. Uvedený postup, který byl neschválně použit pro výrobu html stránky se dá použít i pro skrytí kódu před nepříliš silnými jedinci :o)): uděláme stránku a vložíme iframe, do ní iframe, do ní iframe, do ní iframe, do ní iframe, do ní iframe, do ní iframe, do ní iframe, do ní iframe, do ní iframe... když to uděláte tak stokrát, myslím, že odradíte většinu lidí (ale ne prohlížeče!) takže není potřeba kód šifrovat, pouze se schová :o))
pozn. Prosím to neberte vážně, odradíte uživatele od prohlížení stránek (jestli se vůbec načtou ;o)...)
v opere staci frame > view source :-)
hele jestli chces zabranit kopírování sdrojoveho kodu tak si udelej stranku ramcu ja sem to tak udelal a je to hezci a nikdo ti nic nebu kract
S tim JavaScriptem souhlasim s Radkem a Jackem protože je to scriptování na straně uživatele, takže to půjde vždy rozlousknout.
Jediný co ti nikdo neukradne je PHP. Vzhled půjde vždy, ale to jádro jak se stránky vytváří už ne.
Ne.. Zobrazeni kodu lze jedine stezovat, nikoliv zobrazeni zabranit... ten JS staci jednoduse upravit a kod vyleze nesifrovany :-)
Dobre tak mi teda vykrad tento zrojak .... www.kapitannemo.wz.cz
Čas: 2 min. 26 sec.
Stačilo dát alert(p)... Snad Vám *m dojde, že je to zbytečnost. Toto je obsah kódu (blbne diakritika v OCR programu takže za to sorry):
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<tkJe>KWan Nemo</tkJe>
</head>
<body bgcolor="#COCOCO">
<p align="Center"><font face="Verdana" size="4" color="#FFOOOO"><b>V k6du je nijak9
<p align="Center"><font face="Verdana" size="4" color="#FFOOOO"><b>Takmi ho teda
s toho zdrojaku vykrad'a Fekni mi co tam presni jee-nbsp; :o)</b></font></p>
<!--webbot bot="PurpleText" preview="Vaie misto splninich sbEratelskich pFani. Bezmala 1000 sbEratelskich
kategoril, inzerce, pokroeile vyhledavani v databazich, hadnoceni u2ivatelfi a prostor pro pFisp6vky, diskusni virtualni
klubovny, kalendaF pFipravovanich burz a akel, soutiEe, registrace ZDARMA.
"--></p>
</body>
Ještě něco ty inteligente? Potop se i s ponorkou než mi začneš tvrdit, že něco nejde!
Šikovnej kluk hehe ale ne kazdy je tak sikovnej a o to tu jde :o))
Jo a píše "...z toho..." ne "...s toho..." :o)) Vymysli něco lepšího a pak napiš! Už chápeš, že to s JS nejde?
Hehe to mi je jedno jak se to pise pro me je dulezutej obsah a ne pravopis takze se budu psat co chci :o))
IMHO se neni o cem dohadovat....
Jen tak, mimochodem, já jsen neprogramátor, takže nejsem tak úplně v obraze, ale: mozilla má pod pravým myšítkem volbu "view selection source", takže zobrazení kódu toho textu mi trvalo přesně 4 vteřiny. Jestli to byl teda úkol dne.
ne tohle nebyl ukol dne :o)) Ukol dne byl vykraz ten zdojak jako to udelal Radek Šerý. Sikovnej to kluk hehe
Eunuch Nemo > To jsi ale pěkně setřel co ]:->
<HTML>musim uznat ze nemo to ma zkomplikovany dobre.. ale chtel bych videt jak by vypadala cela stranka a ne jenom kousek textu (navic aby to bylo generovane phpckem)</HTML>
No ale to jsem nedelal ja tak dobrej zase nejsem hehe to jsem jen vyuzil stranky jednoho programatora ktery ma na netu online sifrovani. :o)
No tak...zapomneli jste na sifrovani primo od Microsoftu. Delejte stranky ve Wordu a zdrojovy kody jsou pak skoro na *. :-)
pouzi powerpoint ci frontage a mas to podomne
stranka ve fp2000 12KB to samy rucne 8KB v pwp to sem radsi an neskousel