kritika tridnich stranek podruhe..

kvintavexilu.wz.cz

sorry, minule jsem si opravdu neuvedomil, ze nejsem zalogovany..
no mohl si to napsat tam do toho my uz jsme si za 20 let hostovani na WZ stacili zvyknout ze na to nekdo zapomene :-))))

teda ten vyber fullscreen a normal - tam bych dal jen normal pac ty fully fakt nesnasim..
potom optimalizovano pro IE 5 a vic mno zapominas na linuxaky
a ja i kdyz mam win tak stejne pouzivam mozillu
potom by to chtelo urcite vice meta informaci
to menu se mi libi
celkove to spatne neni az na ty framy

ps:freya ti toho rekne urcite vic tak na dve stranky :-)))))
Tak jo, jdu se rozepsat ;-)

Úvodní stránka mě trochu vyděsila. Ty řeči o doporučeném rozlišení sis mohl ušetřit, v 800×600 to není tak zlé. Vlastně jsem si nevšimla ničeho, čemu by se dalo říkat "nesprávné zobrazení".
Možná, že bys tu vstupní stranu mohl ozvláštnit trošičkou nějaké grafiky nebo designu - stačilo by i pár hezky obarvených divů, a hned by bylo na co koukat. Navíc se vstupní strana vzhledem výrazně liší od zbytku webu, chtělo by to trochu sjednotit, aspoň barevně.
Nelíbí se mi ty hlody o doporučeném prohlížeči. Místo toho by se hodilo napsat tam do h1 název webu.
Fullscreen je ošklivý.

Hlavní strana a zbytek webu má na rozdíl od vstupní strany trochu pomrvený title. Tyhle nepraktické vzhledové srandičky oslabují použitelnost stránky.
Máš divně zvolené kódování (iso-8859-1). Ve Firebirdovi je to pak celkem hatlamatilka, ačkoli jinak se to ukazuje normálně.

Kód je nacpaný tabulkami a formátovacími tagy a atributy. A přitom to, co je v hlavním (pravém) rámu, je formátováno velice jednoduše a dalo by se toho snáz docílit prostými divy a několika css třídami.

Frámy se už dneska nenosí... a flashová navigace je všeobecně považována za velkou chybu!
Vzhled není špatný.
Jsi zasranej Kokot a doufam že ti schořej koule si zmrd a chci aby jsi chcípnul si čůrák a zmrd a mrzí mě že tě nešouply do plynu jako toho zasranýho žida!§
for to nevychovany hovado
nauc se chovat a nebo sem nelez ...

for Freya: dneska nic moc :-)))))
Ten alert neni moc good.
Videl jsem o dost horsi weby, neni to tak spatny, i kdyz na systemu je dost co vylepsovat
jak jsem rikal, jsou to moje prvni stranky, takze chyb tu najdete celkem dost..
framy jsem pouzil kvuli jednoduchosti, mozna neleti, mozna z technologickeho hlediska nejsou zrovna nejlepsi, ale me tam sedly
flashova navigace jeste nedavno nebyla flahova ale normalni html, ale i kdyz jsem pouzil celkem vychytany preloader+roll over script a frame samotny vypadal uplne stejne jako ted, musely se po par otevreni jinych stranek znovu nacist roll-over image a pusobilo do desive..

jinak za veskerou kritiku dik, snad jen tu Evu Braunovou jsem jaksi nepochopil..
on flash neni spatnej.. mohl by byt revoluci v tvorbe webu, kdyby nebyl neustale zneuzivanej k tvorbe otravnych reklamnich banneru.. :-(
Revoluce v tvorbě webu? To radši ne... Flash není technologie určená k nahrazení HTML/CSS. Bez značkování by byl web docela solidně v kelu.
Flash je skvělá věc pro oko, ale když potřebuju text (=obsah, nejen formu), mít v něm vyznačené nadpisy, kapitoly, zvláštní pojmy a klíčová slova... tam je mi flash na houbeles.
jak to muzes vedet? Zajimalo, jak by se web vyvijel, kdyby html neexistovalo.. existoval by ji jiny princip, na ktery by byli vsichni zvykly.. pak by se objevilo "revolucni" HTML, ale vsichni by ho odvrhli, vzdyt na co nejake "znackovani" textu, kdyz existuji sofistikovanejsi metody..
(filosoficky priklad, neni realne)
jasně... flashi moc nerozumím, ale pokud vím, z jeho exportního formátu moc obsahu nevytáhneš. Dneska to vypadá, že díky XML začnou roboti pomalu, ale opravdu vnímat význam slov a značek. Kdežto z hezky barevných a hýbajících se obrázků se lidi můžou zcvoknout štěstím (když už se na ně kouknou), ale třeba s vyhledáváním to tam nevypadá zrovna růžově. Každá ta věc je na něco trochu jiného. Třeba hru s rychlým vymačkáváním beďarů bych si v CSS vůbec neužila :-)))
a co trebas slavne vystrelovani Tuxe sneznym muzem :-)))
Sojkovec: ano, ale v případě flashe to nehrozí... jeho formát jaksi nedovoluje indexaci na webu, což je dosti blbý... takže xhtml, css jsou zatím budoucnost, rozhodně ne flash... ;)
on by to umoznovat mohl, myslim, ze takova uprava by nebyla nijak slozita, popr. indexace prenasenim meta informaci primo v zahlavi HTTP, ale to je asi dost utopie
jj