Kritiku, třeba i mírně drtivou

To je dobrý výsledek... filtruješ spamy ještě nějakým nastavením v poštovním klientovi, nebo je to jeden kousek měsíčně suma sumárum? Mě chodí tak 3-7 spamů týdně. A dokud jich není tak moc, ani mi to nějak extra nevadí. Člověk se u toho aspoň zasměje :-)
@import? vono se tohle jeste pouziva?
no nic nefiltruju, ale možná má seznam nějaký filtrování - to nevím... každopádně rozhodně je to zajímavý, že je skoro nedostávám(1 za měsíc bez filtrování)... :D
ano import se používá a dokonce možná i víc než link, ale těžko říct - spíš nastejno... :D
Barvy se mi silene nelibi - boli me z nich hlava ale je to jen subjektivni nazor:-)

1) hodne se mi nelibi interpretace h1 img je to nadpis pro text me box elements...

2) mozna by se hodilo margin: auto

3) nechapu vyznam anket, neni to trosku zbytecne na homepage, konkretne otazka na konzumaci masa

4) a jeste jedna vec, spise dotaz, trida invisible ma vyznam pro zdlouhave nacitani nebo pro co?
doháje! moje krásně napsaná dlouhá odpověď zmizla při odesílání! :-/ Znova to sem napíšu, až se vzpamatuju z té ztráty...
1) h1 img je nejen mnou hojně používaná praxe, za kterou si stojím. Ten obrázek obsahuje název webu a nic moc jiného. Logicky tvoří první a nejdůležitější nadpis. Má alternativní text, který je možná i informativnější než obrázek samotný, takže ani vyhledávacím pavoukům, ani textově prohlížejícím uživatelům to nemusí vadit.
2) Prázdný okraj kolem stránky? margin:auto je věc, která má určitě svoje využití, ale ne tady. Samozřejmě jsem koukala, jak to na FreyaWebu vypadá. A vypadá to dost mizerně. Nechci mít nahoře ani z boku poblíž toho plynulého přechodu zelená-bílá ostrý barevný předěl.
3) Ten sloupeček na pravé straně tam je z prozaického důvodu: pro krátké záznamy aktualizací by mi bez něho přišly řádky nepatřičně dlouhé. Pár anketek mi přijde jako příjemná klikací relaxace, kterou uživatel může a nemusí využít - určitě je to lepší než vypisovat tam skriptem trapné vtípky nebo ještě trapnější javascripty. Hodně návštěvníků mi právě tyhle anketky chválí a proti jejich zrušení se zvedla přímo vlna protestů. A otázky na maso? Jestli jsi vegetarián, přidám ti tam ještě nějakou možnost odovědi ;-)
4) třída invisible pomáhá korektnějšímu zobrazení při otevření stránek bez CSS - v ostylované verzi nejsou takové prvky vidět, protože je nahrazují třeba informace z backgroundu (rozpité nadpisy Menu, Novinky, Ankety). V zobrazení bez sloupců se taky občas hodí nějaká ta čára, která vylepší logické členění stránky.
Když už to bereš do detailů i já na to kouknu trošku z blízka:)

1) mezi praxí a pravidly je často velký rozdíl - bankovní lupič Ti taky řekne že z praxe ví že zlodějinou vydělá víc než normální prací

2) jestli jde o ostrý přechod tak ti moc nerozumím ? snad u toho obrázku by stačilo "select - > feather -> 10px" a je to...

3) tak k tomu nemám asi co dodat je to otázka vkusu a mně se to nelíbí a přijde mi to zbytečné, ale je to Tvá stránka, že :) jenom jedna malá poznámka - na úvodní stránce jsou rozdílné vzdálenosti mezi jednotliv. pruhy layoutu a to jak v IE, tak v opere a mozille...

4) omlouvám se za svou hloupost, doufám že to bylo jen tou pozdní hodinou
samozřejmě že chápu že třídu invisible používáš pro výše popsaný účel, ale ja jsem přehlédl že nadpisy rubrik jsou utvořeny pomocí css - pozadí

kdybych chtěl hodně rýpat:-)
chybí tisková verze
guestbook, ty styly?
nefunkční link
zdrojový kód z hlediska stylizace taky nic moc, nepřehledný

usínám tak třeba ještě něco zítra :)
ještě jeden dodatek - thumbnail který ma 40kb je špatný thumbnail
V několika věcech máš rozhodně pravdu. Ale nezbavím se dojmu, že si tu pravdu chceš vykopat za každou cenu :-)
1) he?
Ta stránka není firemní prezentace a nedělám si iluze o tom, že by si moje kydy chtěl někdo dokonce tisknout, mě by za to teda nestály ;-) Někdy, až nebudu vůbec mít co dělat, bych se na to mohla mrknout.
Rozdílné vzdálenosti mezi pruhy mě netíží, nezamýšlela jsem udělat všechny mezery stejné.
Thumbnaily jsou mnohdy letité a mnohdy větší, než je zdrávo, taky pravda.
Guestbook je prasárna dělaná způsobem "účel světí prostředky". Vzorový kód od BlueBoardu je takový salát, že se mi v něm radši nechtělo vrtat, takže je to tabulková zrůda. Jestli znáš blueboardovskou Superknihu, se kterou se někdo odvážil hýbat natolik, aby z ní udělal kód ke koukání, musím tomu někomu smeknout.
Svůj zdrojový kód píšu takhle, protože se domnívám, že je velmi přehledný ;-) Je jenom otázka zvyků každého pisatele kódů, v čem se mu nejsnáze orientuje... Možná se ti zdá nepřehledný, protože neodsazuju?
Vis snazim se neco vystourat, ale jen proto, ze jsi chtela vedet co je spatne.
Myslim ze vzdalenost mezi pruhy by z hlediska esteticky-grafickeho mela byt stejne:)
A jeste se vratim k guestbooku - mas pomerne hezky, validne napsany kod, css pozicovani, ale tim guestbook to uplne zabijis, proc si nezkusis stahnout z netu nejaky guestbook, myslim ze ani nemusis mit znalost php aby jsi ho upravila k obrazu svemu...
Docela OK!