To je pravda, ale může tě hřát u srdce, že chyba není na tvé straně ;-)
S výhodami dědičnosti radši moc nepočítám a relativní délky...no, buď se na ně najde hack (a ten se najde většinou), nebo se snažím splácat to nějak tak, aby to šlo :-/
"Tenhle postup mě ještě nezklamal". Me uz tedy zklamal. Jenom treba velikost DIVu v px, nebo margin zobrazuje IE jinak nez Mozilla....
>>Freya. To ze vypada web v Mozille dobre jeste neznamena ze ho IE zobrazi spravne. Nedavno jsem sem daval dotaz na ktery se tykal prave problemu jineho zobrazeni Mozilly a IE. Bohzel jediny kdo mi odpovedel jsi byla ty odpovedi "nemam cas to zkoumat". Kdyz jsem si o tom tedy neco nasel zjistil jsem ze jde o jeden ze zakladnich problemu zobrazovani veci v IE. A prave o tom jsem mluvil. Pokud pouzijes tabulky, IE layout pak skutecne zobrazi stejne jako Mozilla. Pokud je nepouzivas asi by se ty rozdily zkoumat meli....
Hm, tak dobře, sorry, že jsem si ten tvůj problém vůbec přečetla a měla snahu aspoň nějak odpovědět ;-) A čas to zkoumat budu mít teprv tehdy, až dáme dohromady naši úžasnou domácí síť, tedy někdy koncem týdne...
Nemáš na mysli takovou tu věc, že určíš šířku prvku, a IE od ní bordery a marginy odečítá, zatímco Mozilla přičítá?
Jo tohle je oficialni problem - sirka elementu..
s tou velikosti jo. ale jinak jsem mel na mysli problem ze IE pozicuje boxy i vlastnostmi pozice pro inline prvky. napr. vycentruje tabulku v nejakem prvku ktery ma vlastnost text-align: center; stejne jako kdyby sama tabulka mela align=center.....
mam podobnej problem.. nemuzu v mozille vycentrovat vnorenej element...
kdyz chces pouzit css tak musis pouzit padding. jinak jednoduse align=center:)
ale neni to chyba Mozilly, ale IE....
align="center" prave nechci, text-align: center nefunguje, takze jedine ten padding .. kostnu to
a proc nechces align=....:)? vezme ti to uplne vsechno...
protože tagy, které ovlivňují vzhled dokumentu, hlavně třeba align a font, už pro novější verze HTML nejsou vhodné a pro XML už vůbec ne. Vzhled se má řešit jenom pomocí css.
no tak ja si sem taky neco prihodim, jelikoz se v tomhle okruhu taky pohybuju...
pri dobre znalosti css zajistis aby se web zobrazoval v ie 5+, nn4.7+, opere 5+ a mozille stejne! a v text. browserech a pri vyplejch stylech se clovek dostal k obsahu bez problemu - toho v tabulkach opravdu nedosahnete... a pral bych vam videt hledani googlu na webu s tabulkami - vetsinou to vypada dost mizerne... :)
popr. jestli mate problemy se spatnymi box modely v IE, tak resenim je pouzivani min-width, max-width nebo pouziti xhtml, bez definice xml - pak ma IE spravnej box model a je to v pohode...
jestli potrebujete vycentrovat div v divu, tak dejte margin: 0 auto; ... text-align: center je jak je jasne receno jen pro text, takze napr. pro tag p atd. :)
takze jestli chcete delat weby co za neco stojej css a xhtml je povinnost... :)
mas pravdu. uz se bez toho obejit neda. ale diskuze zacla tim ze tady freya rika zacatecnikovi ze pouzivat taulky jenom v nejhorsim pripade. A stojim si za tim ze to je spatne.. na to co je lepsi si clovek musi prijit sam, pak teprve bude vedet proc je to lepsi ne? ....kdyz mu nekdo rekne delej to takhle protoze tak se to dela, tak se pak nekde bude rikat css nejlepsi, bez toho to nejde, atd.. ale vlastne ani nebude vedet proc to rika. je to tak se vsim....
Petr >> Tenhle názor má určitě něco do sebe - každý by si měl vytvořit vlastní mínění, pravda.
Jenomže mi to přijde trošku jako učit se psát nejdřív švabachem pomocí husího brku a až potom přejít na propisku a normální písmo... Tabulkové rozložení prvků na stránce bude jednou historická záležitost - a hádám, že mnohem dřív než css layouty.
kdybys chtela bejt nejakej "znalec psani", i kdyz to je teda dost divnej priklad:) tak je to tak jak rikas. myslim ze kdyz chces neco pochopit naprosto do hloubky a ne jak ti to nekdo poda tak musis vyjit z vlastni prace a zkusenosti.. jenom muj nazor, nikomu ho necpu. treba mas lepsi
Kdybych chtela pokracovat v alegoriich, vypadalo by to jako "Tady mas jeskynni stenu, tady barevnou hlinku. Pis." ;-)
Ale takove zabomysi hadani by bylo bezpredmetne, klidne bych mohla rict, ze mas vlastne pravdu. Tady jsme se, myslim, dostali az na dren problemu, kde se konecne shodneme :-))
Hadek o blbostech, ktery jsou v podstate uplne mimo puvodni tema, uz mam az po krk z mistnosti s Unikantni Databazi Zenskych Genitalii.
Jestli ma kdokoli z pritomnych (muz nebo zena, to je nakonec fuk) chut poradne se nas*at kvuli malickostem, tak tamtu mistnost vrele doporucuju...