Odkaz v tlačítku

Potřeboval bych vědět jak v tlačítku, např <input type="submit" value="::HLEDEJ::" onclick="odkaz"> šel odkaz do rámu např.:main
Tento problém jsem v minulosti také řešil, paradoxně(?) mi pomohli až na xchatu. Takže:

tlačítko bude vytvořeno následovně:
<input TYPE="button" VALUE="Ok" ONCLICK="hledej()" NAME="SEARCH">

Kliknutím na něj se uživatel přesune na funkci "hledej()", která vypadá takto:

function hledej(form)
{
window.open(adresa, "jmeno_ramu");
}

Možné je to samozřejmě udělat přímo i bez volání funkce:
<input TYPE="button" VALUE="Ok" ONCLICK="window.open(adresa, "jmeno_ramu"); " NAME="SEARCH">

Pokud máš zájem o příklad, tak se mrkni na http://lpolach.wz.cz, řešil jsem tímto způsobem vyhledávání na stránce.
Tak se měj ;-)
Jenze nezapomente ze uzivatele muzou a casto maj vyplej javascript, takze reseni bez javascriptu:

<form action="nazev stranky" target="nazev_ciloveho_ramce" method="get"><input type="submit" value="popis_tlacitka"></form>
Tak o tom java scriptu ze maj hodne lidi vyplej bych pochyboval. Delal jsem dlouhy cas v internetove kavarne a meli sme tam celkem 15 PC a na zadnem jsme ho nemeli vyplej a ani kamosi ktere znam ze maj doma nejake to pc a internet tak jsem jeste od nikoho neslysel ze by javascript vypinal a kdyz vemu ze skoro vsechny sranky obsahuji nejakej ten javascrip. Napriklad seznam centrum atlas a dalsi tak se mi to zda pekna blbost tvrdit ze maj uzivatele casto vyplej javascript. Tod vse.
Kapitan Nemo: presto plati zasada, delat stranky na javascriptu nezavisle. Javascript muze poskytnout ulehceni nejakeho ukonu, muze vypomoci s kalkulaci nebo v jako napriklad v tomto pripade zajistit otevreni odkazu v jinem ramci ci novem okne. Ale vzdy by mel existovat zpusob jak se k informacim dostat i bez JS (napriklad namisto nic nerikajiciho tlacitky by mohl byt pouzit klasicky odkaz a otevreni v jinem v jinem okne by mohlo byt osetreno v onclick, puvodni vyznam odkazu v ramci xhtml se vsak neztraci a tak jsou informace dosazitelne i bez js). Zde totiz nehovorime jen o PC browserech, ale i o zarizenich, ktere skutecne client-side skripty neinterpretuji. (Totez plati pro CSS, ktere ostatne za ucelem nejsirsi kompatibility bylo navrzeno. Dobre navrzena stranka v plnem CSS layoutu je perfektne citelna a prehledna i v browserech / zarizenich ktere CSS vubec neumi)
Ja jsem ale nerek ze se javaskripty maj za kazdou cenu do stranek davat :o)) Ja sam je taky pouzivam minimalne :o) jen jsem vyvratil pravidlo ze si lidi casto vypinaj javascript. :o))
Mozna ze nevypínaj, ale funkcnost odkazu ZAVISLA na javascriptu to je podle me ne zrovna moc dobry
Dobre to zrovna moc neni to souhlasim ale stejne se hojne pouziva :o))