Dobrý den, měl bych dvě otázky.
potřeboval bych poradit, jak se dá udělat, aby podle datumu, byla vždycky jiná úvodní stránka? Jestli se to dá udělat jako scrpit stejný třeba jako svátky, takže se mění a nebo jestli je nějaký lepší způsob?
A ještě bych se rád zeptal, jak můžu udělat, aby se uložila třeba když dávám do přidat do oblíbených stránku, stránka tak, aby tam místo ikonky IE byla moje vlastní ikonka, kterou mám. Dostal sem radu pomocí nějakého příkazu FABICON, ale ten nevím , jak se používá.
Děkuji
Janák Karel
Do rootu dáš ikonu FAVICON.ICO (Favorite Icon)
ad uvodni stranka dle data:
vhodnejsi nez JS by mohl byt pro tento pripad spise PHP ktery je vykonavan na strane serveru, takze by ke klientovy nemuseli byt prenaseny informace o vztazene ke vsem variantam uvodni stranky. Dulezita otazka ovsem zni, v jakem rozsahu by se mely od sebe uvodni stranky lisit.
ad ikona stranky:
pouze umisteni FAVICON.ICO do adresare bez odkazu v dokumentu je ponekud nestandartni a nespolehlive, i kdyz nevylucuji ze nektere verze nekterych browseru si s tim poradi. Presto je vhodne pro jistotu do hlavicky (x)HTML dokumentu jeste pridat:
<link rel="icon" href="/siteicon.ico" type="image/x-icon"/>
nebo v pripade pouziti jineho formatu napr
<link rel="icon" href="/siteicon.png" TYPE="image/png"/>
link: podrobne informace k tomuto tematu najdete napr. na http://www.favicon.de
Ups, .. ty priserne hrubky v pravopise prosim prehlednete. Je hodne pozde a nejak mi to prestava myslet. ;-)
Na svých stránkách používám tento zápis:
<link rel="shortcut-icon" href="http://www.flash-help.wz.cz/favicon.ico">
V některých návodech tvrdí, že se tato ikona zobrazí vedle adresy (v adresovém řádku) i když není stránka přidána v oblíbených. Konkrétně to má fungovat ve verzích IE 5.5+
Já mám IE 6.0 a nefunguje to (ani v 5.5 ne)
Postup s FAVICON.ICO fuguje po přidání strány do oblíbených, ale jen pro aktuální stránku. Mimoto po vymazání Temporary se ikona ztratí (ani po opětovné návštěvě stránky se neobnoví)
Nevím....pokud někdo má zaručený způsob, sem s ním