MSIE padá (tak 1x za 90 min), ale on si člověk zvykne. Každopádně dobře sežere češtinu od lidí, který maj jednoduchý stránky s jedním kódováním.
Pod woknama na něm jedu i ve FTP a dalším mám otevřenou disketu a to mi vyhovuje.
V mozzile mi dokonce nefunguje ani můj mail na tiscali(asi neumí okna bez stavovejch řádků), k čemu mi tedy je?
Nestcape mi vždy spadnul do 3 minut, vždycky všude. Dr.Watson-uškrtit.
Nic nezobrazí správně.
Konqeror je dobrej, bohužel linux nepoužívám, sem už holt odchovanej na Billovi.
cestina: see <meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=windows-1250' />
ftp: chodit na ftp z woken... no... ehm ;-)
necky: jaka verze? neni to spis woknama ;-)?
Tak hosici a kdo z vas MSIE fandu si tu platformu na ktere to beha (Windows) koupil:)))?
i kdyz nejsem zrovna fanousek mrkvosoftu, tak proste MSIE beru jako nutny zlo. Vzhledem k tomu, ze se zabyvam i vyvojem www a samozrejme jsem si zjistoval, kolik pristupu chodi na stranky pres MSIE, tak nemuzu prehlidnout, ze 99% pristupu ma prave mrkvosoft. I kdyz testuju stranky na vsem moznym, tak se mi rozhodne nevyplati delat kvuli jednomu procentu pristupu nekolik verzi pro ruzny prohlizece!
re: "I kdyz testuju stranky na vsem moznym, tak se mi rozhodne nevyplati delat kvuli jednomu procentu pristupu nekolik verzi pro ruzny prohlizece!"
Vase stranky _budou zobrazovany korektne ve vsech browserech, pokud vy sam je budete korektne psat_. Neni vubec potreba psat nejake specialni verze stranek pro kazdy browser samostatne, to je prece nesmysl. BTW, uvedte nam, prosim, pro podlozena vasi teorie alespon jeden praktiky priklad, kdy je skutecne nutne resit kod internetove stranky jinak pro MSIE a jinak pro nektery z jinych browseru a proc? Ja takoveto priklady neznam, a pokud ano vetsinou spadaji do kategorie _zacatecnickych chyb_, ci obecne nevhodnych reseni.
re: "99% pristupu"
Opravdu az 99%? neni to spise jen obvykla "vse zdrcujici" fraze nez statisticky udaj? ;-)
BTW, protoze MSIE je stale pod tlakem odborne verejnosti nucen dodrzovat internetove standardy, nemel by udaj o jeho trznim podilu nijak ovlivnovat zpusob vasi prace, budete-li je dodrzovat take. Samozdrejme cim vice procentofilů bude pribivat tim mensi tento tlak bude (dusledky budou ale pomerne neprijemne).
mno, to zase az takova 100% pravda neni - treba konkretne msie/5.0 a msie/5.5 (mozna i 6?) neumi border-spacing - musi se to prasit pres cellspacing, coz zase (afaik) neni v (x)html strict - takze clovek muze budto delat v (x)html transitional nebo se vykaslat na border-spacing (tj. i na msie, kterej dava defaultne 1px)
Nejlepsí browser pod MS Windows je Opera. Je stabilni, ma prehledne nastaveni, blokuje otravna Pop-up okna a tahy mysi jsou proste bezkonkurencni. Uz jsem si na ne tak zvykl, ze se mi pletou i do ostatnich programu :-O. Jinak pod Linuxem pouzivam Konqueror.
ehm, tak sem na jeden stroj s win98 dal operu/7.11 (proste vcera tu nejnovejsi) mno a nak v ni nechce chodit backspace, delete a sipky (vsechny veci, do kterych se pise text, vcetne policka pro adresu a inputu na strance) - vypada to spis jako chyba woken, rebooty nepomahaj...
aspon, ze ten komp neni muj ;-)
to GeOrge:
1) myslel jsem to spis hypoteticky...pokud se to v nejakym jinym prohlizeci zobrazuje nespravne, tak proste smula...! Zatim se sice vetsinou vsechno zobrazovalo dobre, nicmene uz jsem na vyjimky narazil!
2) pokud se da verit statistikam navrcholu.cz, toplist.cz a jinym, tak pocet pritupu s MSIE se pohybuje od 98-99%!
ad "myslel jsem to spis hypoteticky"
Programování je naprosto exaktní záležitost, hypotézy přenechme vizionářům ala B. Gates. :-))
ad "pokud se to v nejakym jinym prohlizeci zobrazuje nespravne, tak proste smula...!"
Pokud se stranky nezobrazi korektne v prohlizeci radne podporujicim standard, tak je to nejen smůla (zejmena pro zadavatele a vlastníka takové prezentace), ale zejména je to důsledek špatně odvedené práce autora takových stránek.
ad "Zatim se sice vetsinou vsechno zobrazovalo dobre, nicmene uz jsem na vyjimky narazil!"
Takovými tvrzeními se tu ohání kde kdo, ale konkrétní příklad má už skoro cenu zlata. viz. 21. 06. 2003 23:58
programování je exaktní záležitost pouze v tom směru, že jsou předem dané okolnosti, které nelze měnit - příkazy. co s těmito příkazy provede programátor, již záleží pouze na něm. nechápu, proč bych měl hypotézy přenechávat někomu jinému...jako programátor se přece snažím přijít na nové věci, nové souvislosti apod., pokud ne, tak se na to můžu vykašlat a stát se jenom normálním userem! kdyby totiž programátor nebyl současně i vizionářem, tak bysme dneska stále psali vše basicu:-))
zpět k jádru pudla: s kolegou jsme vytvářeli pokusné designy stránek (to je to vizionářství:-)), některé se však, i po revizi, v Netscapu zobrazovaly rozházeně...příčinou byly tabulky (i kdyz jindy se zobrazovaly správně), po vytvoření kompletně v PHP problém zmizel...to je třeba jedna z těch vyjímek, i když pravda dost malicherná. Chci jen říct, že někdy se stane, že zadavatel chce (a má pro to důvody) stránky v takové podobě, že spolehlivě fungují pouze pod MSIE. Konkrétně se stalo, že se vymýšlel nový design stránek jednoho autoklubu, kdy majitel domény důsledně odmítal PHP a vyžadoval pouze frames nebo tabulky (kvůli rychlosti načítání)...a třeba framy se často zobrazují velice podivně i pod MSIE.
tim, ze se neco prepise do php, tak by se imho nemela zmenit funkcnost. kdyz zustane vysledny kod stejnej, browser nema jak poznat, ze jede php. ale tady je spis asi mysleno nejaky menu v js predelany do php (nebo neco podobnyho, ze)