Mám na stránce 3 rámce pravý dolní,horní a levý...(www.di-hell.wz.cz).
V horním rámci mám panel ve kterém jsou odkazy.....když to všechno hodím na net a vyberu nějaký odkaz tak se mi v pravém dolním hodí chyba(nenalezena),ale na hadru to všechno funguje tak jak má!!!!Stránky jsou přitom dobře nazvány(bez háčků,čárek a mezer...)
prosím odepište........
Di-hell a to je prave tvuj pripad :)) kdyz chces pouzivat ramce tak se to opravdu nauc !! Nemuze ti to fungovat to je jisty ve zdrojaku mas peknej chaos :)) nazev ramce (iframe) a cokoliv pises nemuzes dat prece name="pravý dolní" proc tak blbej nazev? a navic jeste mezera v nazvu Nazvy ho treba main nebo jednim slovem hlavni a nebo kdyz uz tak pravy_dolni miszo te mezery podtrzitko :)) A chybu kterou delas je to ze jak pouzivas to menu xara webstyle tak tam nekde nevim presne kde to tam je protoze ho nemam zkratka nekde tam je jmeno okna (frame) a tam zadas pokud teda pouziju ten tvuj divnej nazev :)) pravý dolní (pravy_dolni) a pak vsechny odkazy a menu budes posilat na ten hlavni ramec. target="main" nebo target="pravy_dolni" no snad to nejak pochopis :)) radej si o tom neco precti :) Jo a jeste neco tim ze napises tvuj dotaz tisickrat ve foru tim se odpoved neurychli :))
Jo,tekže jsem s toho pochopil že to asi bude tím názvém pravy dolní a ještě jsem s toho pochopil že ten název asi můžu zmněnit...Protože když jsem zádával který rámec má být hlavní jen jsem ho označil na obrázku a nenapadlo mně že bych to mohl přejmenovat.....
Díky za rychlou odpověď.......
Di-hell
pro ty kteří se zabývali mým problémem takže pro Kapitana Nemo...
Už jsem to vyřešil ale odpověď kterou si mi napsal byl jen částečný problém hlavní problém byl to (jestli jsi si všiml když jsi klikl na odkaz tak se objevilo že stránka není nalezena-www(něco).cz/new_pages_notfound.htm)takže byl problém v tom že jsem nenahrál adresář new_pages na net..... :)
Di-hell
No ja ti do adresaru nevidim tak jsem nemohl rict co tam mas a co ti tam chybi :)) mohla by tam byt i spatna cesta a tim padem by ti to psalo taky to nalezena-www(něco).cz/new_pages_notfound.htm :)))
ramce pouzivaji amateri nebo ti co nemaji jinou volbu (sms.cz, atd..)
tam to resit jinak snad ani nejde..
ale KAZDY kvalitni stranky by je pouzivat nemeli....
konec diskuze
Tak Master si tady bude vyskakovat ze ramce pouzivaji amateri. Chlapce chlapce by ses divil i profici pouzovaj ramce pokud se jim to zrovna hodi ale hlavne je umej pouzivat samozrejme ze minimalne ale pouzivaj :)) Podle toho jak si vyskakujes tak to vypada ze ty budes taky nejakej amater protoze takove chovani jako mas ty maji jen amateri. Bych chtel vydet tvuj web urcite to bude nejaka nevkusna silenost :))
http://friends.unas.cz
stranky vytvorene za 2 dny.
Jestli neveris tak never...
nekdo o tom proste neco vi a nekdo zase min...
tak uz to chodi, ve vsem
2 Master: design stranek mas mozna pekny, ale s tema ramcema ses mimo misu... vis vubec, k jakemu ucelu se pouzivaji??? videl uz jsi nejakou webovou aplikaci? asi ne... drive se pouzivaly hojne v e-shopech, ovsem ted je trend generovat vse na jedine strance (a pri jakekoliv zmene ji celou prekreslit)... nicmene prikladem webove aplikace muze byt server www.tipcars.cz, dalsi prikladem mohou byt webove aplikace pro on-line obchodovani na burze - pomerne hodne ramcu, velke mnozstvi dat a je nesmysl, aby se pri zmene jednoho generovala znovu cela stranka...
no hlavne, ze o tom neco vis...
ps: ty uz jsi asi dlouho nebyl na webu sms.cz, kdyz jej uvadis jako priklad tech webu, co nemaji jinou moznost nez pouzivat ramce...
Tady se rozjela ale pekna diskuze:) www.tipcars.cz - tohle sice je pekna webova aplikace ale je bohuzel urcena pro IE:) pokud ji chcete pouzivat pod NN,Op,Moz atd... mate smulu. A tento pristup vyvojaru je podle meho nazoru spatny, nicmene u MS naprosto obvikly. Mate sice dokonalou aplikaci, kterou ale jini nez microsofti uzivatele nomohou pouzivat - jde o popreni cele zakladni filozofie ditribuovanych systemu. Od ceho ten jazyk HTML resp XHTML je? A proc jsou servery 100x vykonejsi nez pracovni stanice? Myslim ze ne pro to aby bylo nutne cpat do klientskeho okna hromadu aplikaci ktere pokud selzou tak s tim autor nic neudela. Myslim si proste, ze je efektivnejsi, bezpecnejsi, rychlejsi a hlavne elegnatnejsi vygenerovat celou stranku na strane serveru a pokud se toto podarilo poslat ji klientovy uz jako cisty HTML soubor. A pokud tedy pouzivat ramce tak tohle http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api/ je priklad pouziti ramu sice designove strasnym zpusobem, ale v cele hromade java vyvojaru stransne usnadnuji zivot. PS a chodi to i v lynksu:))HAWK
2 nula: dobrej prispevek... mas pravdu, ze delat webove aplikace pouze pro jeden prohlizes neni rozumne, ale jak uz to byva - MS si z toho udelal platformu, na ktere se da stavet a se standardy si zacina lamat hlavu az teprve ted, kdyz uz si ziskal silnou pozici...
nicmene, ze by servery byly 100x vykonnejsi nez pracovni stanice... mam pocit, ze v posledni dobe to je spis naopak a zatimco na serverech bezi gigove xeony, tak si doma uzivatele staveji athlon/p4 2+ GHz :o)
takze zustava otazkou, jestli nechat vsechnu praci na serveru, zvlaste, kdyz vezmes v potaz obvyklou prenosovou rychlost nasich linek - myslim, ze dial-up jen tak nevymizi a i s temito uzivateli je potreba pocitat (sam z domu vytacim). ono generovat pokazde stranku, ktera ma napr. 100-200 kB a tlacit to pres modem... tady zacinaji mit dobre pouzite ramy svuj smysl.
a ten priklad, cos uvedl, je docela vystizny - dnesni webovy "in" designer by to samozrejme udelal bez ramu, ale takhle je to myslim, dostatecne funkcni,nikam se obsah tech ramu neroluje a netaha pokazde znova.
Nulo zajimave priklady ale proc ukazujes jenom praci amaterskych webu. Podivej se nekde na webu na nekoho zrucnejsiho ja nevim treba priklad http://www.videomat.cz/ nebo http://www.jb-design.cz/ nebo http://pannova.webpark.cz/ nebo http://obchod.cns-net.cz/ a mnoho dalsich :)) Pak uvidis ze se ramy pouzivaj a pouzivat budou :))
2 vlczaak: dekuju. ja jsem ale mluvil o tehle serverech http://www.sun.com/servers/midrange/ :))))
2 kpt nemo: taky dekuju. jenom doplneni - sun microsystems nejsou amateri teda alespon podle toho jakej maj obrat.:))
Tak jo amateri to mozna ve vydlavani penez nejsou :)) Ale co se tyka webu tak nevim :))) Nevim :))
nebudeme se prece hloupe hadat. podivej se na sun.com - myslim ze to neni tak spatny. ten muj priklad je manual k jave a existuje asi ve 20 ti verzich na kterych se podileji jejich vyvojari z celeho sveta. mozna proto vypada tak jak vypada.dulezity ale je ze plni svou funkci sakra dobre.
dneska se od ramcu ustupuje a kazdy vi proc....
to co dam do tabulky a objevuje se to na kazde strance se uklada do cache odkud se to pak bere, takze i kdyz je to precijen pomalejsi nez pouziti ramcu je to dnesni standard a kdo to nevi tak zaspal dobu
ze to je dnesni standard se vi (vetsina "top" webu, ktere jeste jely na ramce, byla v poslednich dvou letech predelana), ale to jeste neznamena, ze jsou ramce neco spatnyho a ze je potreba se jim vyhybat za kazdou cenu :o) i kdyz je fakt, ze by se mely nechat spis profikum, kteri vedi co delaji a tem, kteri pouzivaji obycejne html a nemaji jinou moznost.
no a s tou cache... kdyz si vezmu format dnesnich bezne pouzivanych URL na "velkych" webech... tak bych s cache moc nepocital... zvlaste, kdyz se do toho jeste primicha session id nebo neco podobneho.
ovsem nechci se hadat... taky jsem pro, aby se weby delaly bez ramcu, pokud k tomu neni dobry duvod.
no slava.. konecne nekdo rozumny
nerikam ze sam bych je nikdy nepouzil ale museli by me prinutit okolnosti nebo pozadavky (a tech je pramalo)
dnes se vsechno generuje pres PHP, ASP tak proc to nevyuzit...
Priklad profesionalnich stranek s ramy: email.cz
Tak jo konec hadek :)) Taky jsem pro aby se delaly weby bez ramcu ale taky jsem pro, ze kdyz je nekdo prece jen pouzije tak aby je umel pouzit tak jak se ma :)) A aby se zbytecne nedavaly kde nemusi ale jen kde je to nezbytne nutne :))
2dasdas: o email.cz by se dalo dlouho polemizovat:) ale jak chces.
No tak bez rámců to stojí dost na prd , jen se při pomalém připojení stahuje stránka déle
ehm, tady neni clovek par dni na netu a hned takova diskuze :-)
>jop a jkt, jak si prisel na to, ze to na tech serverech je?
to jsem jaksi nepochopil...
>to jsou samy lama-weby
(mysleno zrejme o sun.com, zend.com etc...)
ehm, to asi nema cenu komentovat, ne??
2 master:
cache - to jako kdyz mam stranku s tabulkama, ve ktere je 50% staticky (menu,...), tak se to cachuje?? to (pokud vim, ze :-) ) jaksi nejde, cachovat 50% jednoho requestu, ne?
2all: nerikam a ani jsem nikdy nerikal, ze framy jsou uplne spatny, jenom si myslim, ze je mnohem jednodussi (tedy v takovych 99.98% pripadu) pouzit tabulky a vypada to imho i hezcejc. ja si jenom myslim, ze do 'klasickejch' webovejch stranek (tim myslim prezentace, biz i personal, e-shopy etc.) se framy cpat _nehodi_. to samy je to podle me i u webovejch aplikaci, kde bych je pouzil jenom tehdy, kdyz je _fakt_ potrebuju (coz ale imho nepotrebuju nikdy, ze.)
->klidne si framy pouzivejte, ale spis si podle me poridite vic problemu nez uzitku. je to muj nazor, tak me prosim nekamenujte.
2 jkt: takze podle tebe se do e-shopu nehodi ramy? namatkove jsem se podival do jednoho e-shopu a nechal si zobrazit nejaky vyrobek - velikost stranky byla 60 kB (bez obrazku) a z toho na samotny vyrobek padlo 15 kB. myslim, ze to hovori za vse, pokud se pripojuji pres dial-up rychlosi 5 kB/s a chci si sekvence prohlidnout vsechny vyrobky v jednotlive kategorii... v dalsim e-shopu otevirali detail vyrobku v novem okne - chytre, detaily mely cca 5 kB (bez obrazku)... no a ve tretim testovanem pouzivali vlozeny ramec (iframe) - rovnez chytre - zadne, posuvniky, takze to neslo zvenku poznat a tahalo se opet pouze to, co bylo potreba...
a co se tyce webovych aplikaci... rekneme alespon 4 okna (vytvorena pomoci ramcu), velikost stranky cca 200 kB, jedno z oken ma "pouze" 20 kB a obnovuje se 2x za sekundu - rychle pripojeni je samozrejme. tohle je konkterni webova aplikace, kterou jsem videl v behu... nedokazu si predstavit jak by to behalo bez ramcu a to i na rychlem pripojeni...
> do jednoho e-shopu
kterej ?
> velikost strakny 60kB bez obrazku
jo? to se teda celkem divim...
myslim, ze 60kB stranky na e-shop je fakt celkem dost, ale taky si myslim, ze se da setrit jinde, nez na pouziti framu...
> webova aplikace, refresh 2* za sekundu
zajimalo by me, jak to user stiha sledovat :-)
>velikost stranky 200kB
skoda, ze si nenapsal, co je to za aplikaci, 200k - to jsou nejaky logy, seznam on-line uzivatelu nebo co?
>2 jkt: takze podle tebe se do e-shopu nehodi ramy?
jo, presne to si myslim. podle me je 60kB kod e-shopu (html, css, skripty)
celkem dost (tj. blbe napsanej) a zbytek (obrazky, flash etc.) se da bez problemu cashovat.
fakt bych ten obchod celkem rad videl :-)
ale samozrejme, mozna jsou framy zrovna v tomhle pripade absolutni nutnost, nevim, to bych ten e-shop musel videt.
-> posli prosim adresu, diky.