Objektový model IE vs. Opera

Jsem rád, že se ujasnily verze. Co se týče ale nastavení prhlížeče, je dost legrační psát, že ten skript funguje všude a že máme špatně nastavenej prohlížeč. Já nechci, abych měl Operu identifikovanou jako MSIE když je to Opera.
Je to prostě v tom, že každej používá jinej skriptovací jazyk, byť jsou z valné části kompatibilní. O tom ale bylo napsáno knih a knih a já bych se opakoval.
Jak ale vyřešit problém s visibility ve všech prohlížečích je jednoduché. Jedno podporuje obsluhu css adruhé zase layers, takže toho využijeme a zkombinujeme, ale o tom už je článek, který byl zmíněn ve vedlejším diskusním tématu:

http://www.interval.cz/clanek.asp?id=863

Když to takhle napíšete, tak vám to bude fungovat všude a můžete se vykašlat na nějaké nastavení v preferences (teda krome zapnutého JS :-))
1) Už jsem psal, že ten skript s bublinama stačí maličko poupravit a můžete si tam mít nastavenou identifikaci jak je libo - skript pak vždycky Operu identifikuje správně jako Operu

2) Ten skript na Intervalu na který odkazujete tedy rozhodně všude nefunguje, ten funguje pouze v MSIE a NN4.x! Nestcape6+, Mozilla a Opera (nenastavená na identifikaci MSIE) neznají ani "document.all" ani "document.layers", takže v těch to nechodí ani náhodou...

Howgh :-)
1) Co to je maličko?
2) To pak je ale anarchie.
Tak dobře, když jinak nedáte :-)

Stačí změnit jedinou řádku...

Místo:
var ns6up = (document.getElementById&&!document.all) ? 1 : 0;

dejte:
var ns6up = ((document.getElementById&&!document.all)||window.opera) ? 1 : 0;

a můžeš si v Opeře nastavovat identifikaci jak je libo, na MSIE, na Mozillu, jak tě napadne, skript bude fungovat VŽDYCKY! :-)