<b>Programátorské cvičení (výsledky)</b>

Richard: nainstalovat php5 není tak těžké a psát v něm taky ne. Když zadání nebude trvat na některých speciálních postupech, které jsou možné jen v php5, můžou lidi psát v čem chtějí. Těžko se pak ale bude hodnotit odevzdaný kód, protože měření času běhu není úplně ideální, navíc bys musel asi měřit zvlášť pro každého interpreta (zejména s ohledem na kompilační parametry).
"skoda ze vetsina zrejme pouziva php4" vzhledem k tomu, že je čtyřka rychlejší než pětka a není tolik bugovatá, tak se ani nedivím. Také rozšíření pětky není tak velké, jak by se mohlo zdát. Proto se držím čtyřky a těch pár novinek v pětce mě zatím k přechodu nepřesvědčilo ...
Hm, tak je videt, ze by mi chybeli kurzy objektoveho programovani na neco takoveho. Jsem to mel vymysleny trochu jinak, sloziteji.
Hezky, zkusim si pohrat s tim Friesse resenim, az budu konecne na tom spravnem kompiku.
Tom: dočkej nového roku resp. 8.8.2008 :-)
Non_E: dobře, tak čtyřka nadobro skončí. A co? Pokud bude stabilní (což je) a neoběví se v ní jó závažný bug (tím myslím takový, aby jej byl schopný použít i kdejaký Lojza z Horní Dolní chlubící se kamarádům jakej že je Hacker, když okopíroval přihlašovací stránku emailu na Seznamu), tak mě nic nenutí na pětku přejít. Zvášť, když můžu server nakonfigurovat tak, aby v hlavičkce neposílal verzi PHP. Ale to už jsem krutě OT ;)
<HTML>Tom: Co clovek to nazor.
Ale dle meho kazdy programator alias "vyvojar" by nemel tvrdit v kontextu ze neco noveho je k nicemu nebo ze to nic neprinasi a zvlast ne u projektu open-source. Opravdovi programatori v komunite nestoji za rohem a nesmejou se chybam ktere prinasi technologie jim urcena ale pracuji na tom aby se dal vyvijela, zlepsovala, opravovala, urychlovala,...
Jestlize je standard php5 budu delat php5, jestlize se delaji velke projekty v OOP naucim se ho.. Vzdyt o tom je programovani.. neustale se ucit nove veci a hlavne predbihat nebo alespon drzet se s dobou.</HTML>
<HTML>Jako priklad ze zivota muzu uvest treba nedavne zjisteni..
Pred 5ti lety (nepracovne se venuju c++) jsem se chtel naucit s "modernim" rozhranim DirectX .. po zjisteni ze se jedna o COM objektovy model jsem se na to vykaslal, pomlouval ho a nahradil jej strukturovanym OpenGL a SDL.
"Dnes" (ne doslova) uz ale nebylo uniku a musel jsem se naucit s tim pracovat. Opet jsem si musel rozsirit znalosti OOP a behal jsem po forech o DirectX a hledal odpovedi v prispevcich z roku 2001 ! V dobe kdy ja to odsuzoval ujel mi vlak, dnes uz se na to divam jinak.</HTML>
Richard: dobře, máš pravdu, taky jsem pro pokrok (aneb schopnost člověka komplikovat jednoduché věci ;) ), ale pokud bych šel do opravdu velkého projektu, tak bych raději zvolil jistotu stability. Vem si, že strávíš několik měsíců nad svým projektem a najednou zde bude nová verze PHP, změní se několik vlastností a máš zase na pár měsíců vystaráno, protože musíš svůj projekt zprovoznit. Viz například zbrusunový článek od DéGéiX: http://www.dgx.cz/trine/item/php-surprise

Nevím, jestli jsem konečně dostal rozum, nebo už jsem tak zlenivěl (to spíš) ale už mě vážně přestává bavit klepat se strachy co nová verze PHP přinese ...

... neříkám, že přechod na pětku nebude - bude, ale až bude pětka na úrovni čtyřky ;)