Zmatenej s include a html

Jsem zacatecnik s PHP a co sem vycet tak takhle by to melo fungovat.
Pokud zdroj s hlavicky.inc opisu do kodu tak to vpohode beha,ale takhle ne. Taky sem vycet ze by mohlo fungovat readfile,ale to taky nefunguje
Asi bude problem s tim aktualnim adresarem,nebo nevim co,chtel bych to umistit na wz.cz

KOD:

<?php include "./hlavicka.inc" ?>
<BODY>
<DIV id=obsah>
nejaky text
</DIV>
</BODY>

v hlavicka.inc - mam jen hlavickovy blbiny a cestu na sytly.

Diky za rady
<?php include "./hlavicka.inc" ?>
a není problém v cestě? ./hlavicka.inc je vstup do adresáře hlavicka.inc
takže třeba
<?php include "./inc/hlavicka.inc" ?>
nebo
<?php include "hlavicka.inc" ?>
no spravne by melo byt <?php include "hlavicka.inc" ?>
ale to sem mel pred tim a taky nic,ja jen jestlï nemusim nejak blbnout s tou relativni cestou.

Pokud dobre chapu.
Tak kdyz mam funkcni stranku a cast toho kodu,protozeho chci pouzivat vycekrat vyjmu a vlozim do jinyho souboru a pak v ty puvodni strance budu volat <?php include "nazev toho souboru" ?> ,tak by se nemelo nic zmenit.
Jestli to chapu spatne tak me prosim upozornete.Jinak nevim proc mi to nefacha
říkáš to v zásadě správně.

Problém může být ledaskde, např. s tou cestou. Udělej si nejdřív pokus - soubor který includuješ, i ten do kterého includuješ, dej do stejného adresáře; do jednoho dej kousek kódu a do druhého jen
<?php include ("soubor.inc"); ?>
To by mělo fungovat...
Mimochodem, ten soubor, obsahující "include", musí mít příponu php a musí být na serveru, kde php funguje (nebo na lokálu musíš mít php nainstalované).

http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include
Obávám se že include nebude fungovat se souborem s příponou .inc. Include vkládá část obsah souboru s php kódem který se má vykonat. Pokud chceš vypsat obsah souboru, doporučuji funkci: readfile

http://mirrors.inway.cz/manual/cs/function.readfile.php

Pokud trváš na include tak zkus změnit hlavicka.inc na hlavicka.php a do něj napsat:

<?php

echo "tady je původní obsah hlavicka.inc, přičemž v něm obsažené uvozovky nahraď dvojznakem \" prikaz echo se postará o výpis tohoto obsahu na výstup ";

?>
já jsem include vždy zapisoval takto : include("hlavicka.inc");
na základě toho příspěvku jsem se koukal do manuálu, kde bylo uvedeno i <?php include "hlavicka.inc" ?> tedy bez závorky a středníku a také to fungovalo.V příkladu, který je uveden v manulálu je přípona php, ale funguje i s příponou inc a jakoukoli další a i bez ní.
stip: je uplne jedno, jaky jmeno ma includovanej soubor
Tak jo, je to pravda (už jsem si to zkusil). Ale zdá se mi to použití include pro něco jiného než vložení kódu, takové divné, nicméně proti gustu ...
Dobry uz to funguje.
Chyba byla jinde.Jen sem si myslel ze je v tom include,nebod mi to dohromady fungovalo a zvlast ne.

Diky vsem za rady.zejmena Disovy za ten link
já myslel, že je to ta dis